VadeVi
Es presenta al Bages l’última guia Parc a Taula que recull els 11 cellers de la DO

Passejar per un parc natural tenint l’opció de fer una visita a un celler, comprar algun dels seus vins, dinar en un restaurant de gran qualitat i visitar algun productor artesanal alimentari abans d’anar a dormir en una casa de turisme rural. Totes aquestes possibilitats estan recollides en la guia El Parc a Taula de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que edita anualment des de fa cinc anys la Diputació de Barcelona.

Aquest dimarts es presenta l’última edició de la guia, la corresponent al 2009-2010. En total hi ha 42 allotjaments, restaurants,cellers, elaboradors i productors. Durant la presentació es detallaran quins són els establiments de la guia que, després dels parlaments, oferiran un tast de les seves especialitats.
[[frase]]
A la presentació hi assistirà el President del Consell Regulador D.O. Pla de Bages, Valentí Roqueta, el diputat president de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí i Duocastella i lalcalde de Mura i president del Consorci per a la Promoció Turística de les Valls del Montcau, Martí Perich i Singla.

Al programa hi participen establiments de tots els municipis que es troben dins l’àmbit jurídic del parc: Castellar del Vallès, Granera, Matadepera, Monistrol de Calders, Mura, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Llorenç Savall, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Terrassa i Vacarisses.

Altres guies
El programa El Parc a Taula es va iniciar el 2001 amb el Parc del Garraf i el d’Olèrdola i posteriorment es va estendre als parcs del Foix, Montesquiu i la Serralada Litoral, a més del de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. L’objectiu de la diputació és valoritzar el productes enogastronòmics locals de qualitat i promoure els parcs naturals, per això les guies inclouen propostes gastronòmiques, d’enoturisme i d’artesania que es poden trobar dins l’entorn paisatgístic dels parcs de la diputació.

La guia que es presenta aquest dimarts serà l’última específica per aquest parc del Bages, ja que a partir de la tardor s’editarà una única guia que englobi totes les guies de El Parc a Taula, segons han explicat fonts de la Diputació de Barcelona. La intenció, a més, és anar ampliant el programa a tots els altres sis parcs de la diputació, ja que es concep com un programa transversal de desenvolupament socioeconòmic de la Xarxa de Parcs Naturals.


Durant la presentació de la guia Parc a Taula es donaran a tastar les diferents especialitats FOTO: DIBA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa