VadeVi
Es presenta Berdié Amar, un cava reserva que homenatja la mare dels germans Jovani

Cava Berdié, el celler dirigit pels germans Jovani (Montsa, Robert i Sergi) presenta aquest setembre el seu darrer projecte vitivinícola: el nou cava Berdié Amar, un cava reserva, cupatge de les tres varietats tradicionals del Penedès amb un pas de xarel·lo per bóta de roure. El nou vi homenatja la seva mare per l’estima a la vida i al mar que els ha contagiat.

Coincidint amb la 36a Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebra aquesta setmana a Barcelona, Cava Berdié treu al mercat un vi especial, impregnat de l’esperit familiar. Berdié Amar és un cava amb tocs A MAR que trasllada els tres germans als dies feliços vora el Mediterrani, quan eren petits.

Si el cava Rosat Berdié Amor està dedicat al seu pare, punt de partida del somni enològic dels tres germans, Cava Berdié Amar està pensat per homenatjar la mare.

Els germans Jovani i la mare amb el cava que l’homenatja">

Berdié Amar és un cava Reserva de 18 a 24 mesos de criança. És un vi plenament mediterrani creat pels 3 germans Jovani amb l’ajuda tècnica de l’enòleg Pedro Campos. Com tots els caves de Berdié, està elaborat amb les 3 varietats tradicionals del Penedès (macabeu, xarel·lo i parellada). El toc diferencial l’aporta una part de raïm de xarel·lo que ha fermentat i envellit en bóta de roure, la qual cosa li dóna al producte final un toc molt especial i exclusiu, un toc A MAR.

Cava Berdié Amar neix per a recordar els estius familiars dels germans Jovani a les Casetes de Garraf quan la mare i l’àvia de la Montsa, el Robert i el Sergi cuinaven mentre els tres jugaven a la platja i escoltaven com passava el tren ben a la vora. D’aquells anys, recorden l’avi, molt moreno, sempre amb els seus estris de pesca amunt i avall. I també com amb un únic crit, tots tres anaven cap a taula a dinar, entre xiscles i rialles i les aventures que explicaven després els grans. L’estiu de la seva infantesa era màgic, un símbol d’autèntica felicitat. Aquesta que ara volen regalar a la mare amb el nou cava, per haver-los ensenyat A MAR la vida i el mar.10 anys d’història a Cava Berdié

Fa gairebé 10 anys que els 3 germans van iniciar el seu camí vitivinícola, un seu somni compartit, moguts per la seva passió pel món del vi que van viure a la llar familiar i que els va transmetre el seu pare Robert Jovani quan als anys 80 es va submergir en el sector del vi i del cava. Des d’aleshores, empesos per aquestes emocions tan personals i intenses i amb molt esforç i entusiasme, elaboren caves Reserva i Gran Reserva al celler de Castellví de la Marca, un espai envoltat de vinyes, molt a prop de Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa