VadeVi
Es presenta L’Empordà a taula, un espai que potencia els productes naturals i artesanals de la comarca

Catalunya, i en especial l’Empordà, disposa des de fa pocs dies d’un nou espai on promocionar-se gastronòmicament, l’Empordà a taula. Es tracta d’un centre que reuneix productes d’alimentació empordanesos i que neix amb la vocació de ser un espai destinat a tastos, degustacions, presentacions, exposicions i visites turístiques, entre d’altres. És una iniciativa del celler Empordàlia que té un doble objectiu: atraure els compradors que valoren les marques i aprecien la terra empordanesa i fidelitzar a tots aquells consumidors que tenen interès en els productes alimentaris de qualitat. L’Empordà a taula és, de fet, una aliança de marques de l’àmbit agroalimentari que neix amb el ferm compromís de ser un referent de l’alimentació empordanesa d’alta qualitat amb component artesanal.

Segons el director gerent d’Empordàlia i responsable de L’Empordà a taula, Simon Casanovas, amb aquest nou espai es potencia “la venda directa de productor a consumidor i el comerç de proximitat” i “té més mèrit que mai en època de crisi, en què sembla que només hi ha lloc per les males notícies, pel pessimisme i pel desànim”. Casanoves ha volgut transmetre un missatge d’optimisme: “Nosaltres som aquí per posar el nostre gra de sorra en positiu, i espero que ho aconseguirem”. Joan Codony, responsable d’Aigües de Vilajuïga, ha parlat en nom dels productors que conformen L’Empordà a Taula, als quals ha animat a “defensar els seus interessos”.

Casanovas també ha assegurat que l’èxit de la gastronomia de les comarques gironines es deu, en gran part, “a la paciència de pescadors, pagesos, carnissers, forners i de tothom que es dedica a transformar els productes de la terra”. L’Empordà a taula està situat al celler que Empordàlia té a Vilajuïga i s’hi poden trobar tota mena d’especialitats, des de salses i melmelades artesanals fins a vi i oli de la més alta qualitat, passant per làctics, menjars preparats i conserves de peix, entre d’altres. A més, amb L’Empordà a taula es fa realitat la venda directa de productor a consumidor. Amb això s’aconsegueix fomentar el comerç de proximitat, acabar amb els abusos dels intermediaris i oferir un tracte personalitzat al comprador.


Alguns dels productors de l’Empordà a taula FOTO: EMPORDÀLIA


La botiga de l’Empordà a taula està situada a Vilajuïga FOTO: EMPORDÀLIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa