VadeVi
Es presenta la Guia de Vins de l’Alguer per commemorar el retrobament entre Catalunya i l’Alguer

Aquesta setmana s’ha presentat la Guia de Vins de l’Alguer en el marc de la commemoració del cinquantè aniversari del retrobament entre Catalunya i l’Alguer. La directora general d’Acció Departamental de la Vicepresidència, Margarida Aritzeta, ha explicat que la guia és un projecte que “busca llaços i projectes de futur en àmbits com la recerca, la innovació, els negocis i l’activitat emprenedora”. De fet, aquest any se celebra el cinquantè aniversari del viatge en vaixell de 139 intel·lectuals i representants de la societat catalana que va suposar el redescobriment dels llaços entre els dos territoris.

La guia, que recull 21 vins algueresos tastats i puntuats a cegues amb les seves descripcions i propostes de maridatge, és a més una bona oportunitat de “saber quin gust tenien els vins dels nostres avantpassats”, tal i com ha explicat Jordi Alcover que, juntament amb Sílvia Naranjo, és autor de la guia. I és que la plaga de la fil·loxera que a principis del segle XX va malmetre tota la vinya de Catalunya no va arriba r a l’illa de l’Alguer de manera que allà s’hi han seguit cultivant varietats que a Catalunya van desaparèixer fa un segle però que eren les pròpies del país.

A més, la guia és la primera publicació de caràcter enològic que incorpora un codi QR. Es tracta d’una tecnologia que permet llegir de forma actualitzada tota la informació a través d’internet i gràcies a una fotografia del codi feta amb la càmera del telèfon mòbil.


AQUESTA GUIA AJUDARÀ A ESTRÈNYER ELS LLAÇOS ENTRE CATALUNYA I L’ALGUER FOTO: GUIA DE VINS DE L’ALGUER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa