VadeVi
Es presenten dos vins de Vinyes Trobades, fets amb varietats recuperades de la Noguera

Després de dos anys de recerca, aquest dissabte es presenten els vins Vinyes Trobades Blanc i Negre 2009. Són dos nous vins catalans elaborats a la Noguera, a partir de varietats de raïm recuperades en el marc del projecte Trobades, per la salvaguarda de la biodiversitat agrària. Aquest projecte, impulsat el 2007 per l’associació Slow Food Terres de Lleida, va rebre un important impuls el 2008 gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera.

Durant la presentació, que es farà a partir de les 19h al Consell Comarcal de la Noguera, s’explicarà el procés d’identificació de les varietats de vinya. Durant tres anys tècnics del projecte han visitat diferents municipis a la recerca dels arbres fruiters, les vinyes, les llavors i les oliveres tradicionals de la comarca amb l’objectiu de conèixer millor la cultura pagesa de la zona.

El resultat ha estat el descobriment d’una vintena de vinyes històriques, la majoria en estat d’abandó o destinats únicament a l’autoconsum dels seus propietaris.Segons el responsable del projecte, Gerard Batalla, les vinyes tenen edats compreses entre els 50 i els 150 anys i la peculiaritat que algunes van sobreviure a la plaga de la Fil·loxera.


Slow food Terres de Lleida recupera vinyes historiques de la Noguera per fer el Vi de vinyes trobades FOTO: ORIOL BOSCH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa