Exposició, tast i maridatge a càrrec dels 11 cellers que representen la DO Pla de Bages, 11 cellers que presentaran uns productes de variada gamma, des de vins de recent elaboració, joves procedents de la darrera collita, fins als criances i reserves.

La climatologia, la peculiaritat del sòl, les vinyes al mig dels boscos, el raïm de la varietat autòctona picapoll, entre d’altres són elements diferenciadors d’una denominació d’origen que produeix vins d’una marcada personalitat, molt lligada a la terra on es cultiva.

L’objectiu de jornades com aquesta és que els professionals de la restauració, mitjans de comunicació i prescriptors, coneguin de primer mà els elements diferenciadors d’uns productes singulars i de gran qualitat.

La jornada que s’iniciarà a les 17:30 h, comptarà amb la presència del Sr. Lluís Ristol, president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i s’iniciarà amb una presentació de la DO Pla de Bages a càrrec del Sr. Valentí Roqueta, president de la DO Pla de Bages. Seguidament parlaran en Juli Soler del Restaurant El Bulli, com a persona coneixedora de la cultura gastronòmica i en Jaume Pont, com a sommelier i coordinador del comitè de tast de la DO Pla de Bages, que parlarà d’aspectes tècnics, analitzant els vins del Bages posant atenció en la personalitat i les diverses tipologies.

Un cop finalitzada la primera part es procedirà al workshop i presentació dels 11 cellers, momenmt en que els assistents tindran l’ocasió de tastar els diversos vins que se serviran, acompanyats d’un tast de plats típics de la comarca vallesana.

Els cellers participants són: Bodegues Abadal, Celler Cooperatiu d’Artés–Artium, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí-Collbaix, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumeandreu, Mas de Sant Iscle, Oller del Mas, Vins Grau i Caves Gibert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa