Escumosos DO Penedès, l’alternativa ecològica i de qualitat al cava

El president de la DO, Josep M. Albet i els elaboradors d’escumosos DO Penedès, brinden al pati del Vinseum. Foto: VADEVI.cat

La Denominació d’Origen Penedès ha donat un nou tomb a les relacions amb el món del cava en aprovar una nova reglamentació que opta per la producció de vins escumosos conreats i elaborats de manera 100 per cent ecològiques.

Així, el ple del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès ha aprovat que els vins escumosos d’aquesta denominació seran a partir d’ara ecològics, proclamant-se així com a la primera DO del món que pren aquesta iniciativa.

Un altre punt a destacar del nou reglament, és que es passa dels 12 mesos mínim, des del tiratge al degollat, a un mínim de 15 mesos, fent així de tots els escumosos dins de la categoria Reserva. D’aquesta manera, l’escumós Penedès s’anivella amb els escumosos de gran prestigi internacional, i puja un graó de l’escumós més massiu.

Segons ha explicat a VADEVI.cat el president de la DO Penedès, Josep M. Albet i Noya: “Aquesta iniciativa no pretén competir amb els escumosos de la DO Cava, nosaltres volem fer productes d’alt nivell, amb produccions més petites i d’un producte molt més identificat amb el territori”. I ha afegit: “podem ser la primera denominació d’escumosos de qualitat Brut Nature, atès que els nostres vins tenen mig grau més d’alcohol i mig punt menys d’acidesa, a l’estar elaborats amb raïm més madur, així que els nostres escumosos no necessiten un punt de sucre afegit per amorosir-los: ja no són tan agressius de sortida”.

Albert Milà Mallofré, del celler Mas Comtal, que va ser el primer en elaborar vins escumosos acollits a la DO Penedès en lloc de a la DO Cava, ha declarat: “alguna cosa devem haver fet bé, si es té en compte que primer eren nosaltres sols, després ja vam ser quatre cellers i ara ja en som dotze”.

A dia d’avui, són 12 les empreses que elaboren escumós Penedès: Albert Milà Mallofré – Mas Comtal, Albet i Noya SL, Bodegas Torres del Veguer SL, Carles Mora Ferrer, Finca Aviñó SL, Josep Colet Orga, Maria Font Puig, Mas Bertran Viticultors SL, Masia Can Mayol SL – Loxarel, Masia Colomé SL, Puig-Romeu 2000 SCP i Sucesores de Rafael de Camps SCP.

Nou comentari