VadeVi
Espelt Viticultors guanya el premi a la iniciativa exportadora

El celler Espelt Viticultors, de Vilajuïga, ha estat guardonat amb el premi Iniciativa Exportadora, atorgat per la Cambra de Comerç de Girona, un guardó que existeix des de fa vint anys i que té per objectiu donar suport oficialment a les empreses gironines.

Espelt Viticultors, que té més de 200 hectàrees de vinya emparades dins la DO Empordà, exporta els seus vins a prop de vint països, entre ells Finlàndia, Estats Units, Japó, Suècia, Alemanya, Dinamarca, Països Baixos i Canadà, per exemple.

Fundada l’any 2000, l’empresa es dedica al cultiu de la vinya i l’olivera i la elaboració de vins blancs, rosats, negres i vins dolços, així com a l’elaboració d’oli d’oliva extra verge. Nou anys després dels seus inicis ja és reconeguda com una de les empreses gironines amb una iniciativa exportadora més gran.
[[frase]]
El jurat ha tingut en compte el volum de facturació, l’increment de les exportacions en els darrers tres anys, l’obertura de nous mercats, l’organització interna i el projecte d’internacionalització en curs.

Aquest, però, no és l’únic premi atorgat per la Cambra de Comerç. Roberlo S.A., de Riudellots, ha estat guardonada amb el premi a la Projecció Internacional; i Balseurop Eucato Esapñola, de Fontcoberta, amb el premi especial a la innovació.

Els premis s’han lliurat durant un sopar celebrat a l’hotel Melià Golf Vichy Catalán de Caldes de Malavella a finals de novembre en què hi han assistit prop de 200 persones del món polític i empresarial de Girona.


Una veremadora aboca el raïm de les vinyes del celler Espelt FOTO: YOLANDA FALCON / ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa