VadeVi
ESTIU Una etiqueta nova: ‘Viñedos de España’ FALTA ACABAR!!!

FALTA REVISAR-HO, SABER SI ÉS OPCIONAL O NO…. I TRUCAR ALS CRDO CATALANS PER VEURE COM POT AFECTAR. HI HA MOLTS VINS DE LA TERRA A CATALUNYA O AIXÒ ÉS UNA COSA MÉS HABITUAL A ESPANYA??? PQ A CATALUNYA NO S’HA QUEIXAT NINGÚ I A LA RIOJA HI HA HAGUT TANT FOLLON?!?!?!?

A partir d’ara, existeix una nova Indicació Geogràfica Protegida pels vins que d’una qualitat intermitja entre els vins de taula i els vins amb Denominació d’Origen. Es tracta de la categoria ‘Viñedos de España’, que substituirà la tradicional ‘vins de la terra’.

Després que diferents organismes interposessin recursos a la normativa de vins aprovada pel govern espanyol l’estiu del 2006, tres anys després ha tirat endavant la norma perquè l’Audiència Nacional ha desestimat els recursos presentats. Segons el govern, ja s’han clarificat els aspectes que podien resultar ambigus segons els detractors. De fet, segons recull la disposició publicada al BOE, “viñedos de España s’ha mostrat de notable utilitat pel sector vitivinícola espanyol, facilitant l’accés dels vins a determinats mercats”.

Tres anys, que diferents organismes hi interposessin recursos, ha tirat endavant la normativa de vins aprovada pel govern espanyol l’estiu del 2006. Segons el govern, ja s’han clarificat els aspectes que podien resultar ambigus segons els detractors i l’Audiència Nacional ha desestimat els recursos presentats. De fet, segons recull la disposició publicada al BOE, “viñedos de España s’ha mostrat de notable utilitat pel sector vitivinícola espanyol, facilitant l’accés dels vins a determinats mercats”.

Teòricament, la inclusió de la marca ‘Espanya’ a l’etiqueta dels vins sense DO n’ha de facilitar la seva comercialització a l’exterior, però algunes veus del sector s’hi han posicionat radicalment en contra. És el cas dels diferents organismes de zones productores, especilament de la Rioja però també de Castella La Mancha i Galícia.

Les principals crítiques, a les quals també s’hi han afegit consells reguladors catalans com el de la Terra Alta, Penedès i Montsant -tot i que a Catalunya les reaccions han estat menors- són que generarà confusió i que només beneficiarà als cellers de producció massiva i escassa qualitat, enlloc de potenciar els vins amb denominació d’origen.

Es podran incloure en aquesta categoria tots els vins produïts en vinyes inscrites als registres vitivinícoles de Andalusia, Aragó, Illes Balears, Canaries, Castella la Mancha, Catalunya, Extremadura, Madrid, Murcia, Navarra i País Valencià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa