Celler Mas Sersal

DO Montsant

Preu aprox. 17 €

Etiquetat en català

Tel. 626 686 084

www.massersal.com

L’any 2008 l’enòleg Salvi Moliner i un company sommelier van posar en marxa el celler Mas Sersal amb finalitat de fer un vi amb un segell propi i, al mateix temps, identificat amb el territori de la DO Montsant. Per aconseguir aquest objectiu, han treballat amb les dues varietats negres autòctones de l’indret, garnatxa negra i carinyena. És curiós que tot i que els propietaris són del sector del vi, els seus productes tenen relació amb el món musical. D’una banda, el celler està ubicat a l’antiga discoteca Bahaus de Falset. I de l’altra, aquests dies ha tingut ressò als mitjans informatius un altre dels vins que elaboren, l’“Estones de Mishima Set tota la vida”, que va ser presentat fa unes setmanes a la Fira del Vi de Falset pel guitarrista i cantant del grup Mishima, David Carabén, i que va motivar que les ampolles es venguessin ràpidament.

També s’ha de dir que el de Mishima és més barat (uns 11 euros) en tenir menys criança i que en aquesta primera anyada se n’han elabora menys de 3000 ampolles. Tornem, doncs, a l’Estones “ a seques”, del que tampoc se n’ha elaborat gaire més, tal com hi diu a l’etiqueta: “15 bótes”, unes 6000 ampolles, amb una criança en fusta de 14 mesos. No sé si és pel bon equip que formen un enòleg (responsable de la part tècnica dels vins) i un sommelier (amb més incidència en els aspectes comercials), però el cert és que es tracta d’un producte molt equilibrat. El color és intens i fosc, amb el voraviu de robí. A les aromes hi ha fruita negra de bosc, móres, cirera i tinta xinesa, sense que el torrat de les bótes s’imposi. A la boca és potent, un pel dur -uns mesos més d’ampolla no li aniran malament- i molt fresc, gens sobremadurat ni embafós. I amb un final on la fruita torna a imposar-se, acompanyada de tocs especiats de clau i canyella, que li aporten complexitat i elegància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa