El comitè de tast del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages ha qualificat l’anyada del 2009 de “molt bona” després de degustar a cegues un total de 46 vins elaborats pels cellers que formen part de la DO bagenca. Set experts han estat els encarregats de fer el tast oficial en què han provat 10 vins blancs, 6 de rosats i la resta negres. El jurat ha tingut en compte aspectes com el color, el gust, l’olor i la tipicitat del vi a l’hora de puntuar cadascun d’ells, ha explicat el secretari del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez. Baltiérrez ha destacat la ‘regularitat’ de tots els vins negres.

El secretari del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, ha explicat que al desembre ja es van tastar sis vins, blancs i rosats, que es van presentar abans de la campanya de Nadal. Baltiérrez ha dit que dels vins que s’han tastat, els blancs i els rosats estan “pràcticament acabats”. En canvi, segons ha explicat el secretari del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, els negres patiran una criança i després una reserva, la qual cosa vol dir que alguns encara tardaran tres o quatre anys a sortir al mercat. El secretari del Consell Regulador de la DO Pla de Bages ha recordat que a l’hora d’avaluar un vi es tenen en compte aspectes com la visió, l’olfacte, el gust i la tipicitat “per saber si pertoca a la varietat que provem”.

La qualificació de l’anyada ha anat càrrec d’un comitè de tast que integren Jaume Pont, expert i propietari de la botiga de vins i caves Setè Cel, els sommeliers Jaume Pons, Jordi Vilaseca, Pilar Garcia i Joan Sala, Albert Gonzalo en representació de l’Incavi i el secretari del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez.La qualificació s’ha fet a partir d’un tast a cegues FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa