Més de 200 professionals de l’enologia i la viticultura assisteixen a la primera jornada sobre el xarel·lo organitzada per l’Incavi i el Consell Regulador de la DO Penedès, segons han informat fonts de l’Incavi. Segons el director general Oriol Guevara, l’èxit de participació “és una mostra que el sector sap anar a una direcció i que l’interès pel xarel·lo al Penedès i a la regió del cava és cada cop més gran i es vol conèixer i aplicar nous coneixements a aquesta varietat, ja sigui des de la vinya, com des de l’eleboració”.

Guevara també ha posat de manifest que se seguirà treballant en la caracterització d’altres varietats autòctones prquè cal que “el tren del sector del vi, on el consum és el motor, segueixi funcionant i, és important conèixer i treballar bé varietats autòctones que donen un valor afegit al producte i que cal difondre i donar a conèixer més al consumidor”.

El proper congrés que organitzarà l’Incavi serà al mes de juny i estarà centrat en el canvi climàtic. Ecosostenible 2010 es farà a Vilafranca del Penedès del 15 al 17 de juny i servirà per debatre sobre la producció ecològica, la sostenibilitat i l’estudi de les repercussions i mesures per pal·liar l’efecte del canvi climàtic en el sector vitivinícola.


Més de 200 persones han assistit a la jornada FOTO: INCAVI


L’alcalde de Vilafranca Pere Regull i el director general de l’Incavi Oriol Guevara durant la jornada FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa