VadeVi
Èxit de la tercera edició de la Fira de la DO Terra Alta

La fira Denominació d’Origen de la Terra Alta que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Batea ha estat un èxit, segons Jaume Martí, secretari del Consell Regulador. “Per fi el tercer any hem trobat quin ha de ser el format de la fira”, ha assegurat Martí.

Segons el Consell Regulador la tercera edició de la fira ha estat la que més participació i afluència de gent ha tingut. En total, 1500 ciutadans s’han acostat aquest diumenge a la Mostra de Vins que ha servit per presentar prop de cent vins nous. “Més del 50% de visitants eren de fora de la Terra Alta”, segons Jaume Martí. En total es van fer “més de 3000 degustacions” de vins durant la mostra, segons el consell regulador. Dissabte, més de seixanta viticultors de diferents cellers van assistir a la Primera Jornada Tècnica Vitivinícola i a la nit, setanta persones (el màxim previst) van assistir al sopar ‘Maridatges Insòlits’. Pel que fa a les demostracions i les degustacions comentades “es van omplir entre el 80 i el 90% de les places”.
[[frase]]
El president del consell regulador Denominació d’Origen Terra Alta, Jaume Descarrega, ha afirmat aquest cap de setmana que la Jornada Tècnica Vitivinícola continuarà de cara a l’any que ve i que passarà a formar part del programa habitual de la fira. Això si, a partir de l’any vinent, tindrà caràcter itinerant entre els diferents municipis de producció vitivinícola “per potenciar la participació de tota la comarca”.

Durant aquesta primera jornada dirigida a viticultors, el consell regulador va presentar el Catàleg de Sòls, un treball que es va realitzar al llarg del 2008 i que descriu les principals unitats paisatgístiques i la seva geomorfologia. Descriu 17 tipus de sòls diferents i destaca els sòls de panal, uns sòls molt singulars que “només es poden trobar a Terra Alta i en alguns punts de Ribera d’Ebre”.

Descarrega ha destacat també la relació qualitat preu dels vins de Terra alta, un element a tenir molt en compte i més en uns moments com els actuals, assegura i ha mostrat la seva “satisfacció” pel bon funcionament de la fira, tot i que la producció del passat 2008 va ser lleugerament inferior a d’altres anys. En total es van produir 34.000 tones, una xifra lleugerament inferior a la d’altres anys que, de mitjana, es situa prop de les 38.000.

Després de l’estiu la Denominació d’Origen de la Terra Alta té la intenció de presentar els seus vins a Barcelona per tal de seguir potenciant al màxim el seu producte.


La tercera edició de la Fira de la DO Terra Alta s’ha celebrat aquest cap de setmana a Batea FOTO: MARC C. GRISO


Unes vinyes cultivades en sòl en panal a la Terra Alta FOTO: CRDOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa