VadeVi
Èxit del cicle “Els monòlegs del vi” de la DO Tarragona

Els monòlegs del vi, una iniciativa impulsada pel Consell Regulador de la DO Tarragona i l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat un èxit. Més de 300 persones han participat en les tres edicions del cicle, celebrats a Tarragona els últims tres dijous.

Durant tres dijous consecutius, l’enòloga de la DO Tarragona Elisa Ribé ha compartit escenari amb un humorista per acostar els vins de la DO Tarragona al públic de manera amena i divertida. El tast incloia 18 vins de la denominació de diferents tipus. Des de blancs i negres joves, fins a rosats, blancs fermentats en bóta, vins de criança i alguns vins de licor característics de la DO.

La secretària de la DO, Àngles Collado, destaca “l’interès creixent que els ciutadans del Camp de Tarragona tenen per redescobrir els vins que elaboren els nostres cellers des de fa dècades”. Collado considera que en una època en la que el consumidor està disposat a consumir productes de proximitat “és important tenir clara la importància que té per l’economia del Camp de Tarragona el fet d’apostar pels vins elaborats per la DO Tarragona”. Tot i així, la secretària de la DO considera que no es tracta d’un “exercici de proteccionisme”, ja que els vins tarragonins són de gran qualitat i mantenen una bona relació qualitat-preu. De fet, per primera vegada, deu vins de la DO Tarragona han estat qualificats amb més de 90 punts per la Guia Peñín, la més prestigiosa a nivell estatal.

Aquest cicle de tastos és la continuació d’un altre cicle en què la història vinícola tenia un pes destacat en els tastos. Per al 2010, el Consell Regulador prepara un programa d’actes complementari a la Fira del Vi que se celebrarà a la ciutat a principis de maig.


Tres humoristes de renom han acompanyat l’enòloga Elisa Ribé durant els tastos FOTO: DO TARRAGONA


Els assistents han tasta 18 vins de la DO FOTO: DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa