VadeVi
Èxit del primer acte de la DO Penedès per promocinar entre els consumidors els vins elaborats amb xarel•lo

Aquest projecte preten reforçar la tipicitat dels vins penedesencs amb la promoció dels vins elaborats amb aquesta varietat autòctona, tal i com ja va anunciar a començament d’any quan es van presentar les conclusions del pla estratègic que pretén impulsar els vins d’aquesta zona.

Per començar a obrir boca el Consell ha proposat un tast de xarel•los maridat amb menges típiques penedesenques que inclouran una amanida d’enciams amb tonyina fresca, canelons d’ànec i gall ros del Penedès, bacallà amb samfaina, ànec confitat amb orellanes i pinyons i un pastís de pa de pessic.

Per acabar de fer el casament entre plats i xarel•los, s’han escollit vins d’alguns dels cellers emblemàtics de la zona com ara un escumós de Colet, el Xarel•lo Clàssic d’Albet i Noya, un xarel•lo 50% bóta de Ferré i Catasús, un altre de criança de Cellers Pardas i finalment un dolç del celler Parató.

Els plats els elaborarà el restaurant vilafranquí El Gat Blau i el tast es durà a terme a la capella del Vinseum.


La DO Penedès promociona els vins de xarel·lo FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa