VadeVi
Èxit del primer acte de la DO Penedès per promocinar entre els consumidors els vins elaborats amb xarel•lo
  • CA

Aquest projecte preten reforçar la tipicitat dels vins penedesencs amb la promoció dels vins elaborats amb aquesta varietat autòctona, tal i com ja va anunciar a començament d’any quan es van presentar les conclusions del pla estratègic que pretén impulsar els vins d’aquesta zona.

Per començar a obrir boca el Consell ha proposat un tast de xarel•los maridat amb menges típiques penedesenques que inclouran una amanida d’enciams amb tonyina fresca, canelons d’ànec i gall ros del Penedès, bacallà amb samfaina, ànec confitat amb orellanes i pinyons i un pastís de pa de pessic.

Per acabar de fer el casament entre plats i xarel•los, s’han escollit vins d’alguns dels cellers emblemàtics de la zona com ara un escumós de Colet, el Xarel•lo Clàssic d’Albet i Noya, un xarel•lo 50% bóta de Ferré i Catasús, un altre de criança de Cellers Pardas i finalment un dolç del celler Parató.

Els plats els elaborarà el restaurant vilafranquí El Gat Blau i el tast es durà a terme a la capella del Vinseum.


La DO Penedès promociona els vins de xarel·lo FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa