VadeVi
Èxit del primer tast de carinyenes a Porrera, fins i tot abans de començar

Demostrar que la carinyena pot donar vins de gran qualitat i desmentir la convicció que aquesta varietat és productora de vins vulgars. Aquest és l’objectiu dels organitzadors del primer tast Carinyenes a Porrera, que han vist com la seva proposta tenia una acceptació espectacular entre els professionals i els aficionats. Des de divendres passat, una setmana abans, ja tenien totes les localitats reservades. En total hi assistiran 150 persones.

Aquesta és una iniciativa de l’associació Cellers de Porrera que està inclosa dins la catorzena Fira del Vi de Falset. La idea és “repetir cada any el tast i potser fins i tot ampliar-ho a carinyenes de tota la comarca”, explica un dels organitzadors.

El tast es fa aquest divendres al vespre al restaurant Lo teatret de Porrera, a on es servirà també un sopar elaborat pel propi restaurant. Setze cellers de Porrera posen a disposició dels assistents les seves millors carinyenes. Són vins de ceps vells, la majoria d’entre 80 i 100 anys, i de les anyades 2000, 2001, 2004, 2007. La majoria són els primers vins, és a dir, els que es fan servir per elaborar vins de cupatge. Això significa que la majoria dels vins que es tastaran no es poden trobar en cellers ni restaurants perquè s’han embotellat especialment per aquest tast. Tot i així també hi ha algun vi monovarietal que es comercialitza en limitadíssimes edicions.

Es farà també un sopar i hi haurà jazz en directe.


La carinyena i la garnatxa són les dues varietats autòctones i característiques del Priorat FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa