VadeVi
Èxit del tast de vins dolços de Vijazz i VADEVI.cat

En dos dies i abans que l’organització se n’adonés, ja s’havien rebut més de quaranta sol·licituds de plaça per al tast de vins dolços que Vijazz i VADEVI.cat van oferir als nostres lectors.

La Sala Airolo es va habilitar per encabir-hi amb comoditat tots els inscrits, que van poder gaudir d’un repàs a la història i els mètodes d’elaboració dels vins dolços a través de l’exemple i el tast dels vins Emendis Monastrell, Mas Comtal Lyric, Melis de Parés Baltà, Nadal 1510 i Parató Xarel•lo Verema Tardana.

El director de VADEVI.cat, Joan Nebot, es va remuntar al segle XIII quan Arnau de Vilanova, metge de la cort dels reis catalans, va descobrir -segurament inspirat en els coneixements dels musulmans de València- els mètodes de destil·lació per obtenir alcohol i la fortificació dels vins amb aquest alcohol, per aturar la fermentació i conservar el sucre residual procedent del raïm que caracteritza els vins dolços naturals.

Es va fer un repàs als vins de verema tardana, als vins de gel, al procés de pansificació del raïm, als vins elaborats amb botrytis o podridura noble, als vins rancis i la criança de soleres.

Tant l’organització del Vijazz com els assistents van valorar positivament l’experiència i es preveu repetir-la en properes edicions del Vijazz.


Joan Nebot en una conferència sobre el vi FOTO: VIJAZZ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa