Èxit en viu i a Internet de la festa dels vins del Bages

A la xarxa social Twitter el hashtag o etiqueta #vinsdelbages va arribar a ser el 8è trending tòpic de l’hora a tot Catalunya

En la 16a edició de la Festa de la Verema del Bages ha quedat demostrat que els vins del Bages són els veritables protagonistes de la festa i que gaudeixen d’una molt bona acceptació, tant de la gent de la comarca com de les comarques veïnes. Ho demostra el fet que la procedència dels visitants era molt diversa i ja podem parlar d’una festa de la verema que va més enllà de les comarques de la Catalunya Central.

Tot començava el divendres 30 de setembre amb la inauguració oficial a la Fundació Alícia de Món Sant Benet, amb 92 persones totalment entregades a les explicacions del cuiner i investigador Jaume Biarnés, que va dinamitzar la inauguració amb un taller didàctic que va fer tastar diversos productes elaborats amb vi.

El dissabte 1 d’octubre despertava amb la festa de la verema a la finca Urpina d’Ampans, a Sant Salvador de Guardiola, on un seguit d’activitats de caire familiar varen anar avançant al llarg del matí, acabant amb un tast solidari que es va allargar fins les 15.30 h. I el mateix dissabte al vespre un públic entusiasta i fidel omplia la sala Dos de Gener del Complex Cultural Cal Sitges d’Artés, per assistir al sopar de Verema i degustar un menú suculent presidit per les mongetes de Castellfollit del Boix i els vins i caves de la DO Pla de Bages, sopar que va ser servit per la Unió de Botiguers d’Artés (UBA).

El diumenge, el casc antic d’Artés s’omplia de visitants per viure i veure una diada que va transcórrer entre la demostració de vells oficis, les parades d’artesania i producte naturals, l’animació i l’olor i el gust del vi i el cava a la plaça vella. Puntualment a 2/4 d’11 arribaven les autoritats, entre les quals hi havia el Director General d’Incavi Jordi Bort i la presidenta del Consell Comarcal del Bages Adriana Delgado, que varen ser rebuts per l’alcalde d’Artés i el president de la DO Pla de Bages.

L’oferta va ser rodona: espectacles, música i teatre, baixades a la vinya amb el tractor seguides de la popular aixafada de raïm, on els nens i les autoritats en són els protagonistes, per a procedir a l’artesanal taller del most on es varen omplir 340 ampolles, la 12a. trobada d’intercanvi de plaques de cava que va durar tot el matí del diumenge amb un públic que va omplir el Parc de Can Crusellas, el pa amb vi i sucre que ens recorda moments d’infantesa, els mossecs de verema preparats per a l’ocasió, l’exposició de fotografia del 7è concurs de fotografia, l’exposició de la Finca Urpina d’Ampans i el 8è concurs de fotografia.

Durant tot el dia el degoteig de gent va ser constant i van demostrar que venien amb ganes de participar de la festa, atès que es varen esgotar els 2000 mossecs de verema que varen preparar les Cuineres del Bages i els 5.600 tastos de vins que varen servir els 11 cellers. Cal dir, que respecte la passada edició es va vendre un 16% més de tiquets de degustacions.

L’èxit de la festa va quedar palès amb la gran participació al Tast 2.0, o maridatge del vi i tecnologia, un tast que va ser seguit per la xarxa social Twitter mitjançant el hashtag o etiqueta #vinsdelbages i que va arribar a ser el 8è trending tòpic de l’hora a tot Catalunya. Un tast de 10 vins dirigit pels summillers Joan Alsina i Joan Tomasa, de forma simultània a Artés i Manresa, i que va ser molt aplaudit per tots els assistents i els seguidors de la xarxa social.

Cap al vespre, els visitants van agafar posicions per a ser espectadors de la cloenda, un espectacle dirigit per la companyia Gog i Magog, amb música en directe de l’Escola Municipal de Música d’Artés, que va omplir de volum i plàstica una plaça vella.


A TWITTER el hashtag o etiqueta #vinsdelbages va arribar a ser el 8è trending tòpic de l’hora a tot Catalunya FOTO: DO PLA DE BAGES

Nou comentari