VadeVi
Explotar la singularitat és la conclusió principal de la 4a jornada de vins d’alçada de Tremp

Prop de 40 persones van participar a la 4a Jornada de Vins d’Alçada de Tremp que es va fer aquest divendres. La majoria eren representants dels nou cellers del Pallars Jussà però també n’hi havia del sector de la restauració i d’alguns ajuntaments de la comarca.

La jornada es va centrar en tres eixos temàtics, el màrqueting, el producte i l’enoturisme.

Alícia Estrada, experta en màrqueting, ve centrar la seva intervenció en recordar que el consum de vi català a Catalunya no és majoritari i no només això sinó que el consum de vi en general baixa, pel que cal aconseguir acostar nous consumidors.

Amb xifres del Observatorio del Vino, va apostar per treballar en atraure altres segments de la població com són el públic femení i els més joves.

L’encarregat de parlar del producte va ser David Seijas, el que va ser sommelier d’El Bulli durant 10 anys. Va demanar als elaboradors que es posessin a la pell dels sommeliers com a prescriptors i que tinguin la ment oberta alhora de fer els seus vins. D’altra banda va recordar que la terra del Pallars Jussè, el seu clima i la seva orografia han de ser els principals valors alhora de vendre el seu producte. La singularitat com a fet diferencial a un sector molt competitiu.

Precisament el fet diferencial va ser l’aspecte que més va destacar Mariana Mier y Teran, experta en turisme, com a atractiu de la zona, i com a reclam enoturístic. Només tenint cura d’allò que pot fer única una zona s’aconsegueix atraure visitants.

La jornada es va tancar amb una taula rodona dels tres ponents, moderada per Margalida Ripoll, directora de VADEVI.cat en la que es va exposar la necessitat de fer un front comú com a sector, d’identificar la veritable competència i d’intensificar la funció del vi com a dinamitzador econòmica i territorial del Pallars Jussà.

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va ser l’encarregat de cloure la jornada, tot recordant que aquesta jornada ja s’ha convertit en un cita anual ineludible, i una mostra de l’important tasca que desenvolupa a través del programa Al teu gust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa