Falset, primer aparador de les DO Montsant i DOQ Priorat

Una cinquantena de cellers locals participen a la Fira del Vi de la capital de la comarca del Priorat que celebrarà els actes més populars els dies 5 i 6 de maig

Falset promociona els vins de les dues DO de la comarca Foto: firadelvi.org

Una cinquantena de cellers ja han confirmat la seva presència a la dissetena edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels Vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat), que enguany se celebrarà els dies 5 i 6 de maig. Una fira que aquest 2012 arriba carregada d’aniversaris (el centenari de l’Agrícola Falset-Marçà i els deu anys de la DO Montsant) i que el sector afronta amb bones expectatives després que el 2011 hagi estat un any de creixement comercial i de consolidació en el mercat exterior per a totes dues Denominacions.

Tot i que els primers actes de la Fira del Vi s’han previst per al dia 26 d’abril, el gruix d’activitats i la Fira en si mateixa tindran lloc entre el divendres 4 de maig i el dilluns 7 de maig. Serà durant el dissabte 5 i diumenge 6 de maig que el carrer Miquel Barceló (l’antiga carretera N-420 al seu pas per Falset) acollirà els cellers expositors (una cinquantena, a falta de tancar les inscripcions definitives).
Un any més, Falset segueix sent el centre neuràlgic de la Fira, però els diferents pobles de la comarca organitzen actes de tota mena durant el primer cap de setmana de maig. És el cas, per exemple, de Torroja, Porrera, Gratallops i Bellmunt. Els tastos de vins oberts a tothom seran continus durant el primer cap de setmana de maig i, finalment, el dilluns dia 7 de maig, tindrà lloc el prestigiós Tast dels Professionals, on enguany es presentaran els vins de l’anyada 2010.

Nou comentari