La cooperativa Empordàlia, amb cellers a Pau i Vilajuïga, dóna el tret de sortida a la verema el dilluns 29 d’agost, amb la recol·lecció del raïm de les varietats Macabeu i Garnatxa blanca. Es preveu una collita abundant a causa de les copioses pluges del juliol i de la calor d’aquest agost.

Aquest any la verema s’ha avançat perquè les varietats blanques empordaneses -el Macabeu i la Garnatxa blanca- estaran al punt òptim de maduració fenòlica durant l’última setmana d’agost. Així, a partir del dia 29 es començarà a recol·lectar el raïm de les vinyes de Macabeu que hi ha a Vilajuïga, Garriguella, Palau-saverdera i Pau; i la Garnatxa blanca de Llers, Pau i Marzà. La previsió de la collita d’enguany que fa Empordàlia puja a 1,5 milions de quilos de raïm, una xifra elevada que s’explica per les peculiars condicions climàtiques d’aquest estiu, amb temperatures suaus i pluges al juliol, i calor a l’agost. Si al setembre el bon temps continua la qualitat serà bona.

‘Fes-te el most’ amb Empordàlia
Coincidint amb la posada en marxa de la recol·lecció del raïm, Empordàlia ha organitzat una nova edició de l’activitat ‘Fes-te el most’, pensada per a un públic familiar i jove, però adreçada a tothom que vulgui participar de la verema. Així, els dies 3, 10, 17 i 24 de setembre els amants del vi podran collir el raïm a mà, esmorzar gaudint dels productes de l’espai gastronòmic L’Empordà a taula i, tot seguit, trepitjar els fruits i fer el most. És una activitat que convida a conèixer el procés tradicional d’elaboració del vi, el contacte amb la terra i el tast de productes alimentaris de proximitat. ‘Fes-te el most’ tindrà lloc al celler de Vilajuïga, amb aquests preus: de 0 a 5 anys gratuït; de 6 a 17 anys 5 euros; adults 10 euros.


“FES-TE EL MOST” PERMET VEREMAR a mà, esmorzar gaudint dels productes de l’espai gastronòmic L’Empordà a taula i, tot seguit, trepitjar EL RAÏM FOTO: EMPORDÀLIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa