VadeVi
Fernández-Díaz: “No té sentit un ajuntament propietari de vinyes”

Alberto Fernández-Díaz, president del grup municipal del Partit Popular al consistori barceloní, ha afirmat que “no té sentit un ajuntament propietari de vinyes”. El líder del PP ha repetit, des del Saló de Cent, una idea que ja va deixar anar en la campanya electoral de les eleccions municipals de 2011 en referància als ceps plantats a Can Calopa, a Collserola, l’any. Fernández-Díaz ha fet aquestes manifestacions en el decurs de l’acte de constitució de l’Ajuntament de Barcelona, aquest matí 1 de juliol, on Xavier Trias, de CiU, ha estat investit alcalde. La federació nacionalista sí va defensar en la campanya un urbanisme “amable i amb menys ciment” i va proposar la creació de zones agrícoles a espais emblemàtics com el Pac de Collserola, amb la vinya de gran protagonista. Fins i tot, CiU va oferir una imatge virtual d’una serra farcida de ceps.

El curs 2000-2001 es van plantar 15.431 ceps en 28.500 metres quadrats del Parc de Collserola, a Can Calopa. L’any 2003 van sortir les primeres 2.896 ampolles amb dues etiquetes diferents, Vinyes de Barcelona i Vinyes de Collserola. El projecte de fer el vi de Barcelona va generar molta polèmica. Per plantar els ceps es van haver de talar 721 arbres.

Can Calopa és una finca propietat de l’Ajuntament de Barcelona que l’any 2000 l’alcalde Joan Clos va decidir dedicar a conrear raïm per fer vi exclusiu. És al sector oest de la serra de Collserola i fa 104 hectàrees. Està situada a més de 20 quilometres de la plaça de Catalunya, entre els termes de Molins de Rei i Sant Cugat.

La cooperativa de treball L’Olivera, que va néixer el 1974 a Vallbona de les Monges, i que dóna suport a persones amb discapacitats intel·lectuals, es va fer càrrec de l’explotació de la vinya de Can Calopa el 2009


A la masia de Can Calopa s’hi conserva la premsa i altres elements per a fer vi FOTO: MARTA PÉREZ


La masia de Can Calopa està catalogada FOTO: MARTA PÉREZ


Les vinyes de Can Calopa estan situades a Collserola dins del terme municipal de Barcelona FOTO: MARTA PÉREZ


Amb la propera verema Can Calopa acollirà 12 persones amb discapacitat intel·lectuals FOTO: MARTA PÉREZ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa