Fes-te el vi escumós al teu gust al Poble Espanyol

Els assistents coneixeran les diferències entre els diferents vins escumosos i podran experimentar-ne l'elaboració de la mà de Raventós i Blanc

Les vinyes penedesenques de Raventós i Blanc Foto: VADEVI.cat

El Poble Espanyol proposa pel proper divendres 22 de febrer a les 19:30h una activitat gourmet que, sota el títol “Del most a les bombolles”, se centrarà en el tast i l’elaboració dels vins escumosos, per descobrir-ne les característiques bàsiques i aprendre a identificar-los. La sessió, que tindrà lloc a les 19:30 hores al Monestir de Sant Miquel, anirà a càrrec de Raventós i Blanc.

Els assistents a aquesta activitat tastaran les varietats de vi xarel·lo, macabeu i parellada, nues, per després iniciar un viatge cap a l’ampolla passant per totes les fases de la criança cap al vi escumós. Un cop apreciades les tres varietats de vi per separat, cada participant elaborarà el seu propi cupatge combinant els tres tipus de vi i a continuació compararan la seva “creació” amb tres escumosos diferents: un jove, un amb criança i un tercer que encara està madurant al celler. Francesc Escala, sommelier i responsable d’exportació de Raventós i Blanc, serà el responsable de dirigir l’activitat.

Els més sibarites podran completar el tast d’escumosos amb un sopar al restaurant Font de Prades del Poble Espanyol, que inclourà un menú a escollir format per més de 20 plats.

Els Raventós són la família amb la més llarga tradició vitivinícola documentada del món. Amb 90 hectàrees de vinyes, boscos i un llac, la seva finca de Sant Sadurní d’Anoia pertany a aquesta família des de 1497.

Actualment, Manuel Raventós és el president de l’empresa i el seu fill Pepe n’és el director, a banda de ser enòleg i viticultor, i tots dos i el seu gran equip treballen per consolidar una marca de prestigi entre els grans escumosos del món, aprofitant l’experiència de 18 generacions cultivant vinyes a la mateixa finca.

El Poble Espanyol de Barcelona va començar el cicle d’activitats gourmet fa més d’un any. Amb aquesta ja són tretze les sessions que s’han organitzat i que s’han dedicat a productes exquisits tan diversos com el caviar, el pernil ibèric de gla, la gastronomia japonesa, la gamba de Barcelona, l’steak tartar, els formatges asturians o un tast de pa a cegues, entre d’altres. Les properes activitats previstes se centraran en la xocolata

(22 de març de 2013), les ostres i el cava (abril) i la carn (maig).

La sessió dedicada als escumosos té un preu de 12 € (9 € abans del dilluns 18 de febrer) per persona i les places són limitades. El preu del Pack Gourmet (activitat gourmet + sopar al restaurant Font de Prades) és de 32 € (24 € abans del dilluns 18 de febrer).

Nou comentari