Res té a veure aquesta festa de la verema amb la festa de la verema que es va fer ara fa 23 anys. Cada vegada són menys els cubellencs que es dediquen a la vinya. Tot i així, la Festa de la Verema de Cubelles no perd força ni tradició i arriba aquest cap de setmana carregada d’activitats. L’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i el Secretari General del Departament d’Universitats, Innovació i Empreses, Enric Aloy seran els encarregats d’inaugurar la festa aquest vespre a les set. Aloy substitueix al conseller Huguet, que a darrera hora ha hagut de cancel·lar la seva visita a Cubelles.

La Plaça del Mercat acollirà els expositors de vi i cava (Celler Montamat, Jané Baqués, Que Bo i Xof), els de degustació gastronòmica (El Racó de la Vila, Explorer, Kbe Kbo i La Mar Salá) i els de postres (Kbe Kbo i Xof). Hi ha diferents tiquets de degustació: la copa commemorativa, la degustació de vi/cava, la degustació gastronòmica i els postres costa 5€; la copa i 2 degustacions de vi/cava en costen 3€; el tiquet per a 2 degustacions de vi/cava costa 2€; cada degustació gastronòmica, 2,5€; i cada degustació de postres 1€.

Però més enllà de la mostra, i com ja és tradicional, s’han preparat un seguit d’activitats com la cursa de tonells de vi, la presentació de les Pubilles 2010, el lliurament dels premis Pàmpols 2010 i la trepitjada de raïms i tast del primer most. Dissabte, abans abans de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, es farà la 10a trobada de col·leccionistes de plaques de cava i la cursa de tonells de vi i el concurs de trepitjadors de raïm per a infants. Durant tot el cap de setmana, l’estand de l’oficina de Turisme acollirà una exposició d’eines de boter a càrrec de Francesc Pujadas.


Cartell de la festa FOTO: AJUNTAMENT CUBELLES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa