Festa del Vi i del Vi Novell a la 2a fira Turisponent de Mollerussa

Aquest certamen, d’entrada gratuïta i que es clourà diumenge, compta enguany amb un total de 43 expositors, 17 dels quals corresponen a cellers de l’associació Enosegre

Turisponent de Mollerussa s’inaugura aquest divendres a les sis de la tarda, amb la presència del d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, que estarà acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Joan Gòdia.

Aquest certamen, d’entrada gratuïta i que es clourà diumenge, compta enguany amb un total de 43 expositors, 17 dels quals corresponen a cellers de l’associació Enosegre i 26 a diferents expositors amb productes relacionats amb el turisme, l’artesania o l’alimentació.

El certamen estarà distribuït en diferents espais: una zona central per als expositors amb productes vinculats al contingut de la fira (des de cases rurals a entitats passant per formatges, xocolates, forns), un espai que diumenge acollirà la 3a. Festa del Vi i del Vi Novell, on es podrà degustar els diferents caldos dels 17 cellers de l’associació Enosgre presents a la fira (Bodegas Costers del Sió, Casa Pardet, Carviresa, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Celler Carcavins, Celler La Figuera, Cellers Vila Corona, Comalats, Francesc X. Figuerola Mulet, Mas Blanch i Jove, L’Olivera, Tomàs Cusiné, Torres de Sanuí, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars i La Gravera); i un darrer apartat on es desenvoluparà els diferents tasts de pa i vi programats coincidint amb el certamen.

En total es realitzarà tres tasts, un de vi, centrat en vins nous comercialitzats al llarg de l’any 2010 i que s’efectuarà diumenge, a les 12 del migdia; i dos més sobre pa artesà (dissabte i diumenge, a les 6 de la tarda) amb l’anàlisi de diferents aspectes d’aquest producte.

La 3a. Festa del Vi i del Vi Novell comptarà amb un Espinjolador d’Honor, reconeixement que enguany recaurà en el president del Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), Ramon Roca. L’acte tindrà lloc el mateix diumenge, a la 12 del migdia.

Nou comentari