VadeVi
Festa del vi jove i l’oli novell a Sant Jaume dels Domenys

Conèixer, tastar i comprar vins i caves i oli de la Cooperativa Agrícola de Sant Jaumne dels Domenys, al Penedès, és un dels principals atractius de la Festa del vi jove i l’oli novell que se celebra aquest cap de setmana al poble. La major part de l’activitat agrícola de Sant Jaume gira al voltant del raïm i els productes que se’n deriven, i també al voltant de les oliveres.

A més de tastar els productes de la cooperativa i comprar en un mercat al carrer de productes alimentaris, els visitants poden degustar un esmorzar popular amb productes de la terra i visitar una mostra d’arts i oficis antics, així com una trobada de puntaires.

La cooperativa, amb gairebé 100 anys d’història, té una producció propera als dotze milions de quilos de raïm anuals i s’ha situat com la segona cooperativa del Penedès en volum de producció. La cooperativa elabora cava i vins amb DO Penedès i DO Catalunya, sota el nom de Gorg del Glaç, i olis amb DO Siurana. Es va fundar el setembre de 1917 i el 2001 va iniciar un procés de fusió amb la cooperativa veïna de Banyeres del Penedès.


La festa del vi novell se celebra sempre a principis d’any FOTO: COOP. SANT JAUME DELS DOMENYS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa