Torcularium de Cella Vinària Foto: Cella Vinària

Els dies 15 i 16 de setembre, el parc arqueològic Cella Vinaria de Teià celebra la festa romana de la Vinalia Rustica, una activitat que combina passat i present a través de la història i la gastronomia.

Durant aquesta celebració, que coincideix amb la verema, es faran visites teatralitzades per conèixer com s’elaborava el vi al Maresme en època romana. També es reviurà a la llum de les espelmes el ritual que es feia en honor a Júpiter i s’oferirà als més petits la possibilitat de
trepitjar raïm. A més, als jardins del Centre d’Atenció Turística (CAT) s’oferirà un banquet romà amb receptes d’època. Les jornades es complementaran amb un maridatge de vins de la D.O. Alella amb els formatges artesans de Can Pujol, de Vilassar de Dalt.

Activitats per a tots els públics

Les visites teatralitzades es faran el diassabte 15 (11h) i el diumenge 16 (10.30) i aniràn a càrrec d’Epictet, que explicarà com es vivia, quins costums se seguien i com s’elaboraven els vins en aquest celler romà. En acabar la visita ens convidarà a degustar vins de la DO Alella. El preu és de 3,50€.
El dissabte 15, a les 17h es farà un maridatge de vins i formatges del Maresme, amb la col·laboració dels elaboradors dels vins de Serralada de Marina i dels formatges de can Pujol. Preu, 4,50€.

També el dissabte, 15 de setembre (20h, 5€), hi haurà la celebració de la Vinalia Rustica, ritual que servia de tret de sortida a la festa del vi. Seguidament (22h, 30€) s’oferirà un sopar romà amb un menú ple de sabors i maridat amb vins de la DO Alella.

Finalment, diumenge 16 (11h, 3€) hi haurà el taller ‘Què bevien els romans?’, on els més petits podran conèixer els productes de l’època romana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa