Finalitza la collita d’insectes 2012 a Segura Viudas

Un cop recollits i classificats, els artròpodes s’han lliurat a l’Incavi. Foto: Segura Viudas L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas ha finalitzat la seva particular collita d’insectes d’aquest any identificant els artròpodes que habiten a l’Heretat Segura Viudas mitjançant un treball de camp.

D’aquesta manera es completa la primera fase de l’anàlisi de la biodiversitat en el paisatge de la vinya com a part de l’estudi BioDiVine 2012 emmarcat en el programa LIFE+ de la Unión Europea.

El Penedès, juntament amb les regions vitícoles europees de Limoux, Cosières de Nimes, Saint Emilion, La Grajera i el Alto Douro és una de las zones on s’ha desenvolupat el programa que analitza la riquesa de la diversitat biològica i que té com a objectiu contribuir a la conservació de la natura, la qualitat del medi ambient i la promoció dels valors estètics i el llegat del camp.

En aquest sentit, a l’Heretat Segura Viudas s’han recollit mostres d’insectes de dos finques diferents durant 10 setmanes. En els punts d’estudi identificats mitjançant GPS, s’ha realitzat un buidatge i una primera classificació dels artròpodes aeris i terrestres que han transitat per les vinyes.

En total s’han identificat 45 morfo especies, entre les que es poden destacar diversos aràcnids, coleòpters, dípters i himenòpters.

Un cop recollits i classificats, els artròpodes s’han lliurat aquesta setmana a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per a què continuï amb les fases posteriors del projecte d’investigació.

L’Heretat Segura Viudas comparteix plenament la filosofia de BioDiVine, incorporant el respecte i la conservació de la biodiversitat del paisatge vinícola en la elaboració dels seus caves i vins en harmonia.

Nou comentari