VadeVi
Finca Viladellops presenta el nou vi El Turó de les Abelles

Un cupatge de Syrah i Garnatxa Negra al 50% s’ha convertit en la nova aposta de Finca Viladellops a finals d’aquest 2010.El Turó de les Abelles 2007 deu el seu nom a la parcel·la 44 de la finca que l’empresa cultiva al Massís del Garraf, on anteriorment hi havia hagut ruscos d’abelles, i on ara hi creixen els ceps de Garnatxa i Syrah amb què s’ha elaborat aquet vi.

Es tracta d’un sòl de naturalesa calcària. A la finca d’en Marcelo Desvalls –propietari de Viladellops-, s’hi afegeix a més a més bundants fòssils marins que evidencien el seu origen submarí.

La parcel·la es va veremar manualment en caixes de 15 quilos, i el raïm va ser seleccionat tant a la vinya com posteriorment a la taula de selecció. La fermentació va tenir lloc en bóta a temperatura controlada de 23-25ºC, un cop realitzada una prèvia maceració pre-fermentativa a la mateixa bóta, oberta, a 10-12ºC.

Va seguir una criança de 16 mesos en bótes de roure francès, i es van seleccionar les millors bótes per al cupatge final, després del qual el vi va completar la criança en dipòsit fins a l’embotellament, el juliol de 2009.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa