Fira de Barcelona passa a controlar el 100% del saló Alimentaria

L'entitat catalana ha comprat el 50% d'Alimentaria Exhibitions que estava en poder de la multinacional britànica Reed Exhibitions

Imatge general de la fira Alimentaria Foto: Vadevi.cat

Fira de Barcelona ha comprat a la multinacional britànica Reed Exhibitions el 50% del capital que tenia a Alimentària Exhibitions, la joint venture que ambdues entitats van crear l’any 2002 per organitzar, entre d’altres, el saló Alimentària, dintre del qual s’inclou la mostra de vins Intervin. Així mateix, segons l’acord aconseguit, Fira i Reed treballaran conjuntament per reforçar la projecció internacional del saló mitjançant l’organització d’edicions a diversos països.

Per tant, l’acord pel qual Fira es converteix en l’única propietària d’Alimentaria Exhibitions no suposa la fi de les relacions entre aquesta societat i Reed Exhibitions sinó que, per contra, contempla reforçar l’aliança per potenciar la presència del certamen en l’exterior, principalment a les àrees geogràfiques on ja opera la multinacional anglesa com són Àsia, Llatinoamèrica i Orient Mitjà.

Alimentària Exhibitions seguirà operant com a societat especialitzada en l’organització de fires del sector alimentari, com BTA–Barcelona Tecnologies de l’Alimentació–, Alimentària & Horexpo Lisboa i Seafood, a més d’Alimentària, saló referent a nivell europeu que continuarà donant suport al sector i a les empreses espanyoles.

Alimentària, un saló capdavanter

Alimentària se situa entre les tres primeres fires del sector a Europa. El certamen va celebrar el passat mes de març la seva 19ª edició al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, al que van assistir més de 140.000 compradors procedents de 143 països. La fira, que es distribueix en 14 àrees diferenciades per cobrir tots els segments del sector de l’alimentació i les begudes, va reunir a més de 4.000 empreses, un 32,5% de les quals, d’origen internacional.

Alimentària, que ja està organitzant la seva propera edició, tornarà a celebrar-se del 24 al 27 de març de 2014 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Nou comentari