Enguany, a banda de les activitats i tastos estrictament de la fira, han pres especial protagonisme altres actes que s’han estès per altres pobles de la comarca. I és que s’ha fet la presentació pública del nou projecte de la DOQ Priorat de potenciar els vins de vila. Es tracta d’estrènyer encara més el lligam entre el vi i la terra, de manera que es pugui identificar al màxim la fidelitat dels vins al terroir, al seu sòl i clima d’origen.

Com a acte previ, el passat 26 d’abril va tenir lloc el Tast de Carinyenes de Porrera, en què es va poder apreciar el caràcter especial que la varietat dóna als vins d’aquesta vila, i aquest cap de setmana s’han celebrat el Tast de les Mines de Bellmunt, el Tast dels cellers de Torroja i el Tast amb Llops de Gratallops. En aquest últim, el president de la DO Priorat, Salustià Álvarez, explicava: “El consumidor està disposat a acceptar el preu de cada vi si respon a una realitat, i el projecte Vi de Vila els hi apropa”. Els cellers s’han abocat al projecte i als estands es podia veure personatges com Christopher Cannan, responsable d’Europvin, una de les distribuïdores internacionals de vi més prestigioses del món, fundador amb René Barbier del premiat celler Laurona i propietari de Clos Figueras, que descrivia amb passió el seu vi mentre te’l servia a la copa: “Vaig descobrir els vins d’Escaladei, un dels pocs que aleshores s’elaboraven amb qualitat, el 1984, i des d’aleshores he estat enamorat del Priorat”, deia.

També es podia conversar amb el Gran Wyoming, que va actuar amb la seva banda de rock i que explicava: “He vingut convidat pels meus amics Waldo i Cristina -els propietaris de l’hotel Cal Llop i organitzadors de l’acte- , i descobrir la terra i la gent que hi ha al darrere del vins prioratins que he anat bevent i apreciant els últims anys me’ls ha fet entendre millor”. Ni el xàfec que va interrompre el concert va aigualir la festa en què es va convertir el tast, que es va allargar fins ben entrada la matinada.


El tast de Gratallops es va fer a la plaça de Dalt de la Vila FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa