VadeVi
Francesos, britànics, americans i belgues descobreixen el Priorat

Un total de 20.529 persones van visitar l’any passat 23 dels 46 cellers que formen part de la Ruta del vi de la comarca del Priorat. Les dades corresponen només a la meitat dels elaboradors-productors que participen en la iniciativa, però marquen una tendència positiva de l’enoturisme.

Pel que fa a la procedència dels visitants, les dades són semblants a les de l’any 2009, però amb un descens del 4 % de públic de la resta de l’estat i d’un 3 % del de destins no europeus. En canvi, augmenten els catalans un 4% i els europeus un 3%. Entre els catalans, Barcelona i la seva àrea metropolitana és la que envia més visitants (45%). Pel que fa als visitants de la resta de l’Estat, un 51% prové del País Valencià; un 17%, de Madrid; un 6%, del País Basc; i un 3%, d’Aragó.

El país que més turistes envia al Priorat, França, ha passat d’un 9% l’any 2009 a un 21% el 2010. Cal dir que molts visiten els cellers en grups organitzats, sovint professionals. El Regne Unit, segon mercat estranger en importància al Priorat, ha registrat un 11%, un punt per davant d’Alemanya. Bèlgica cau del 17 a l’11 %. Holanda que sol ser el quart o cinquè public emissor de turistes a casa nostra, en aquest cas només registra un 4%, molt per sota de Suïssa (9%) o Suècia (8%). Entre el 26% restant, el públic que més sobresurt és el danès.

També s’observa que el públic provinent de destins llunyans com EUA o Canadà, configura un 7% de les visites, percentatge molt proper al del públic espanyol. Hi ha hagut un total de 388 gironins o 453 madrilenys que han visitat els cellers davant de 713 americans, o bé 317 canadencs davant de 117 bascos o 251 suïssos.


La Ruta del Vi del Priorat inclou 49 cellers que ofereixen visites a les instal·lacions i tastos dels seus vins FOTO: TURISME DEL PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa