Francisco Rubiales, finalista al ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’

El segon classificat ha estat Pablo de los Riscos de la vinoteca ?Vino y Calidad', de Màlaga

Els guanyadors de la semifinal (d’esquerra a dreta): Pablo de los Riscos, de la vinoteca ‘Vino y Calidad’, de Màlaga (2º classificat) i Francisco Rubiales, de l’Hotel Puente Romano de Marbella (1 classificat). Foto: VADEVI.cat

Francisco Rubiales, de l’hotel Puente Romano de Marbella, s’ha proclamat aquest dilluns a Màlaga guanyador de la tercera semifinal del concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’, la final del qual es disputarà a Barcelona el 2014. El segon classificat, que ha obtingut una beca de 1.000 euros, ha estat Pablo de los Riscos, de la vinoteca ‘Vino y Calidad’, de Màlaga.

Al certamen, organitzat pel Consell Regulador del Cava, hi han participat més de 33 sommeliers de Granada i Màlaga, tant professionals com estudiants de diferents escoles d’Andalusia Oriental.

Segons el cap de serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, Francisco Gonzàlez, el nivell dels competidors al certamen ha estat molt elevat. “Hi ha exàmens amb altíssim nivell. Malgrat que a aquesta zona el cava no sigui un vi espumós que es consumeixi habitualment, es nota que els hotels, altament turístics, han sabut formar i transmetre perfectament als seus sommeliers les qualitats del cava”.

De fet, el guanyador del Concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ per Andalusia Oriental treballa a l’Hotel Puente Romano de Marbella. Francisco Rubiales, que ha rebut una beca de 2.000 euros y una medalla d’or, ha manifestat que la formació continua és una peça clau de la feina d’un bon sommelier.

Per la seva part, el segon classificat ha expressat la seva satisfacció pel premi i s´ha mostrat agraït per la formació rebuda. Pablo de los Riscos, propietari de la vinoteca ‘Vino y Calidad’ de Màlaga realitza també al seu establiment cursos i degustacions per als amants dels bons vins; “dels quals cada any n’hi ha més”, ha afirmat.

Durant la jornada, sommeliers de Granada i Màlaga es van enfrontar a dos caves, ‘Reserva Chardonnay’ i ‘Brut Nature Gran Reserva’, per intentar aconseguir una plaça a la Final i es va realitzar un recorregut de la gastronomia espanyola a través del cava.

A primer hora els participants van assistir a una ponència professional sobre el món del cava impartida per Francisco González. A continuació, el concursants es van sotmetre a una prova escrita sobre el món del cava i a una degustació a cegues on van haver de desxifrar, a només guiats pel seu olfacte, quin tipus de cava s’amagava a cada copa.

El jurat en aquesta ocasió va comptar amb la participació de Juan Muñoz, director del concurs; Francisco Gonzàlez, Juan Miguel Rubio, president de l’Associació de Sommeliers de Màlaga-Costa del Sol i Javier Castro, president de la Associació de Sommeliers de Granada.

‘El Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ compta amb la direcció del sommelier Juan Miñoz Ramos que té, entre molts títols, el de president de l’Acadèmia de Sommelieria i Màsters Sommelier a més de professor de l’Escola Universitària d’Hosteleria CETT-Universitat de Barcelona i de l’EAS (Escola Argentina de Sommeliers). També es professor als Màsters de Enologia i Viticultura de la UNESCO.

Aquest certamen, de caràcter bianual, es desenvolupa a 12 ciutats i la gran final tindrà lloc el 2014, quan s’escollirà el ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’. El 2012, es van celebrar les semifinals d’Aragó i Castella i Lleó. Fernando Mora Torrijo, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i col·laborador de Latidos de Vinos, representarà Aragó i per Castella i Lleó serà Diego Muñoz Gómez, sommelier del restaurant ‘ La Lobita ‘ de Navaleno a Soria.

CALENDARI DE FASES CLASSIFICATÒRIES:

2012

Aragó + Navarra. Saragossa va acollir la prova el dia 29 d’octubre del 2012 a l’Hotel Palafox.

Castella i Lleó. Segòvia va acollir la prova el dia 19 de novembre del 2012 a l’Hotel Cándido.

2013

Galícia (Pontevedra)

Canàries (Las Palmas)

Comunitat Valenciana (Alacant)

Catalunya+Balears (Barcelona)

Madrid

Andalusia Occidental+Extremadura (Sevilla)

Andalusia Oriental+Ceuta i Melilla (Màlaga)

Astúries+Cantàbria (Oviedo)

Castella-la Manxa+Múrcia

Euskadi+Rioja (Bilbao o Sant Sebastià)

Nou comentari