Els quatre germans Ferrer Sala, propietaris de Freixenet, han abandonat el màxim òrgan de decisió de la companyia i han nomenat consellers els seus dotze fills, malgrat que seguiran mantenint el control de l’empresa a través d’un nou òrgan: la Comissió d’Experiència.

Segons que avança avui el diari Expansión, Dolores, Pilar, Carmen i José Ferrer Sala, tots ells més grans de 85 anys i representants de la segona generació familiar de Freixenet, cedeixen d’aquesta manera als seus fills, sis homes i sis dones, les responsabilitats sobre les decisions de l’empresa.

Els nous consellers, la meitat dels quals ja ostenten funcions directives al grup vinícola, són: els quatre fills de José Ferrer (María Dolores, Mercedes, José María i Pedro Ferrer); els quatre de Pilar Ferrer (Josep Lluís -president de la companyia des de 1999-, Eudald, Pedro i Pilar Bonet) i els altres quatre de Carmen Ferrer (Agustina, Carmen, Montserrat i Enrique Hevia). L’altra germana, Dolores, no té fills i és la històrica secretària del consell d’administració de Freixenet.

Això no obstant, els quatre germans Ferrer Sala seguiran controlant indirectament la companyia que van fundar els seus pares fa més d’un segle. Els propietaris de Freixenet integraran un òrgan de nova creació, la Comissió d’Experiència, òrgan assessor i consultiu des del qual podran seguir participant en les reunions del consell d’administració. Aquesta és la primera reorganització que duu a terme Freixenet al seu consell d’administració els últims vint anys.

La companyia, el novè grup vinícola més important del món, va aconseguir l’any passat una facturació d’uns 600 milions d’euros, un 3% menys que en l’exercici anterior, a causa bàsicament de la caiguda del consum del mercat espanyol.


Freixenet és el novè grup vinícola més important del món FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa