Freixenet apujarà els preus

La disminució de la collita de raïm encarira el preu del vi base

Els cellers del Grup Freixenet han rebut diversos guardons als premis CINVE 2011 Foto: VADEVI.cat

L’empresa de caves Freixenet ha assegurat aquest dijous que haurà d’apujar el preu dels seus productes degut a la disminució de la quantitat de raïm que ha donat l’última verema, ja que el vi base el pagarà més car. Aquest increment s’aplicarà de cara a l’any vinent.

“Lògicament, si hi ha menys vi, la llei de l’oferta i la demanda del mercat farà que el preu del vi pugi”, ha afirmat el director de comunicació de Freixenet, Pere Bonet. El director tècnic de l’empresa, Josep Buján, ha assegurat que la collita ha sigut “bona, però no excel·lent com s’ha dit”, ja que ha donat un 30% menys de producció respecte l’any passat. També ha matitzat que hi ha una maduració del raïm desequilibrada perquè la sequera ha donat uns grans més madurs i dolços i altres més verds i àcids. Per tot plegat, Freixenet haurà de pagar un preu més elevat pel vi base.

Josep Bujan ha afirmat que “s’haurà d’acabar pujant el preu perquè estem en uns límits que pràcticament no es poden aguantar” i veu com una dificultat afegida que “el vi i el cava al nostre país es ven a un preu molt assequible”.

Nou comentari