Freixenet promociona la gamba de Vilanova

Façana principal de les Caves Freixenet Foto: ACN

La gamba de Vilanova serà objecte d’una campanya gastronòmica de promoció conjunta entre Freixenet i Vilanova i la Geltrú. Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre es duran a terme accions conjuntes per promocionar un dels productes més destacats de la gastronomia vilanovina i potenciar-ne les possibilitats.

La iniciativa compta amb la complicitat de la Confraria de Pescadors i els establiments de restauració de la ciutat, amb l’objectiu que Vilanova i la Geltrú recuperi un paper de primer ordre en la gastronomia catalana de la mà de la gamba vermella. Per això s’han dissenyat un seguit d’activitats gastronòmiques i lúdiques, encaminades a oferir experiències úniques i diferenciades als amants del productes de qualitat.

Les accions més destacades són tastos a peu de barca, on es podrà tastar la gamba maridada amb una copa del cava de gamma alta de Freixenet mentre un pescador desvetllarà tots els secrets sobre la captura d’aquest crustaci. També es preparen sopars de gala a la llotja del peix, centrats en la gamba, amb acompanyament musical, al mateix lloc on se subhasten.

La campanya també inclourà unes jornades gastronòmiques amb la gamba vilanovina i el cava D.S. de Freixenet com a protagonistes. El primer acte de la campanya se celebrarà l’1 de juny en el marc de la fira Temps de Vi. A partir de les 19 hores s’instal·larà una barqueta de la Confraria de Pescadors de Vilanova i un pescador cuinarà gambes de Vilanova. S’oferiran 150 degustacions de gamba de Vilanova (dues gambes per ració) i una copa de D.S. Allà mateix el públic podrà comprar els tiquets, que s’oferiran a 6 euros (el comensal es podrà quedar la copa Riedel de cava) o a 4 euros (en el cas que es retorni la copa).

Nou comentari