Fuentes, pregoner de la Festa de la Verema de l’Empordà

L'acte tindrà lloc diumenge, 2 de setembre, a Cantallops

El periodista Manuel Fuentes Foto: Mutari

La festa de la Verema de la DO Empordà, que se celebra el diumenge 2 de setembre a Cantallops (Alt Empordà), tindrà com a pregoner el periodista Manuel Fuentes, que es dirigirà als assistents a la plaça Major a les 18h.

Després del pregó, tindrà lloc la tradicional premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà, acompanyats pels Tambors de l’Albera. Un cop acabat l’acte central de la festa i dels parlaments, hi haurà l’actuació del grup de música tradicional De Calaix, amb un espectacle centrar en cançons de Cantallops i de taverna. La festa finalitzarà amb un tast de vins dels cellers del municipi: Maria Serra i Vinyes dels Aspres.

A banda de l’acte central, també s’han programat els dies 1 i 2 de setembre activitats paral·leles a la festa, dedicada enguany a Eduard Toldrà. El músic i compositor va ser una persona molt vinculada al municipi altempordanès i enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort.

Les activitats paral·leles s’iniciaran el dissabte amb visites guiades als cellers del municipis, a les 16 i les 17.30h. Al vespre, a partir de les 22.00H, es farà el descobriment d’una placa d’homenatge al músic i, posteriorment, s’ha programat un recital de cançons per a veu i piano a càrrec de Júlia Arnó (soprano) i Montserrat Massaguer (piano). Aquests actes tindran lloc a Can Batlle, seu del celler Vinyes dels Aspres.

Nou comentari