VadeVi
Garnatxa i Empordà donen color Rosat als Premis Vinari 2015
  • CA

La garnatxa és la primera varietat que apareix en sis dels finalistes en la categoria de Rosats dels Premis Vinari 2015 i que reforça la presència de varietats autòctones.

Tres dels finalistes estan elaborats 100% amb pinot noir i la syrah apareix en quatre vins, un d’ells com a monovarietal.

Pel que fa a la procedència dels vins, la DO Empordà és la que té més presència, amb 4 representants, seguida de la DO Penedès amb tres i la DO Conca de Barberà amb dos. Pla de Bages i Priorat, han situat un finalista cada un entre els classificats.

Aquesta primera tria l’han feta ha cegues els tastadors que formen el jurat dels Premis Vinari 2015. Sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats que han tastat els gairebé 850 vins inscrits en aquesta tercera edició del concurs de vins de Catalunya.

I aquesta és la seva decisió. Els vins Rosats classificats per a la final dels Premis Vinari 2015 són, per ordre alfabètic:

-Abadal Rosat 2014 de Bodegas Abadal – DO Pla de Bages

-Floresta 2014 de Pere Guardiola – DO Empordà

-Giné Rosat 2014 de Buil & Giné – DOQ Priorat

-Jean Leon 3055 Rosé 2014 Jean Leon – DO Penedès

-Maragda 2014 de Mas Llunes – DO Empordà

-Parató Pinot Noir Rosat 2014 de Parató – DO Penedès

-Rendé Masdéu Rosat 2014 de Rendé Masdéu – DO Conca de Barberà

-Susel 2014 de Celler Rosa Mª Torres – DO Conca de Barberà

-TramuntanArt Rosat 2014 Agrícola de Garriguella – DO Empordà

-Ullones 2014 d’Oliveda – DO Empordà

-Varias Pere Punyetes 2014 de Cava Varias – DO Penedès

Aquests vins, juntament amb els classificats de la resta de categories que anirem publicant ens els propers dies, passen al tast final dels Premis Vinari, i tots ells tindran un premi.

La final tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí el 14 de setembre i on un jurat format per una vintena de tastadors professionals i de prestigi els tornaran a tastar a cegues per configurar el repartiment de guardons final.

Aquesta guardons es lliuraran en una gala que tindrà lloc el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa