VadeVi
Gay de Montellà es perfila com a nou president de Foment

Economiadigital.cat avança que Joaquim Gay de Montellà Ferrer-Vidal serà el successor de Joan Rosell al capdavant de l’organització patronal Foment del Treball. Així ho van determinar els nou vicepresidents de l’entitat en un sopar celebrat a l’hotel Ritz de Barcelona.

El procés de substitució es durà a terme en dues fases. En una primera, serà designat com a vicepresident primer . En una segon, Rosell dimitirà del càrrec amb la justificació de la seva dedicació completa a la presidència de la CEOE, càrrec que va aconseguir en les eleccions de finals de desembre passat.

El model és similar al que va dur a terme en el seu moment Carlos Ferrer Salat, qui va compatibilitzar durant mig any les presidències de l’organització empresarial catalana i l’espanyola.

Castells, portaveu del consens
Els vicepresidents assistents al sopar es van conjurar per mantenir un pacte de silenci sobre aquesta decisió fins que Joan Castells, president de la mútua Fiatc, anunciï en les properes hores el consens que ha suscitat la figura de Gay de Montellà com a nou líder de l’empresariat català.

Rosell ha assenyalat en les últimes setmanes que la successió havia de ser fruit del consens entre el seu equip de col·laboradors més proper i evitar unes noves eleccions com les que el van enfrontar amb Joaquim Boixareu fa amb prou feines dos mesos.

L’acord serà comunicat a la junta directiva de Foment de la setmana vinent, ja que les habituals reunions d’aquest òrgan de govern han estat suspeses aquesta setmana per raons d’agenda del president.

Antecedents patronals
Gay de Montellà ha exercit durant anys com a executiu bancari a Barcelona fins que va recalar en Abertis, on va contribuir a la pacificació de la guerra dels peatges al costat de Salvador Alemany. En l’actualitat, l’empresari dirigeix diverses empreses familiars vinculades amb la restauració i el negoci vinícola.

El que serà futur president de la patronal catalana és descendent d’un dels seus primers dirigents, en concret de Lluís Ferrer-Vidal Soler (Barcelona, 1861-1936), un destacat industrial de finals del segle XIX que va intervenir en la constitució de La Caixa i va anar el seu president entre 1904 i 1936.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa