Gelat de vi per la Fira de Falset

En el marc de la Fira del Vi de Falset, que se celebra aquest cap de setmana, la Cooperativa Falset Marçà i la geladeria La Ibense presentaran el gelat Ètim, un gelat de vi, que és dels primers que es donen a conèixer a Catalunya i que s’ha elaborat amb motiu dels 100 anys de la Cooperativa.

La base del gelat, un sorbet cremós, és el vi Ètim Grenache Old Vines de la Cooperativa Falset Marçà. Se n’han utilitzat 125 litres. Els altres ingredients emprats han estat l’estabilitzant natural i el sucre. El procés de pasteurització s’ha dut a terme en una geladeria d’Alacant i el color final és molt similar al del vi, un punt més rebaixat. Pel que fa al gust, s’aprecien les qualitats del vi però és suau. Com que l’alcohol s’evapora durant el procés d’elaboració, el gelat és apte per a tots els públics.
En total, s’han elaborat 400 litres de gelat Ètim i se servirà a La Ibense de Falset. La Cooperativa ha proposat als restaurants de Falset que puguin servir-lo als postres durant els dies de la Fira del Vi, amb l’objectiu de donar-lo a conèixer al major número possible de visitants i estendre la celebració dels 100 anys del celler.

Nou comentari