VadeVi
Girona es converteix durant uns dies en la capital del vi

Des de l’any 2001, el FòrumVi està present en les activitats del Fòrum Gastronòmic de Girona. És una cita imprescindible per a qualsevol professional del sector, així com també ho és pels amants i els entusiastes. El dilluns 21, a l’espai Ateneu 2, hi tindrà lloc la sessió Varietats retrobades, terroir i innovació, a càrrec del reconegut sommelier César Cánovas (Monvínic, Barcelona), a més d’altres tastos de vins dolços del Rosselló i degustacions de productes de Galícia.

L’edició d’enguany té com a eix temàtic els vins ecològics i el dimarts 22 a la tarda Josep Roca (Celler de Can Roca, Girona) dirigirà el tast titulat “Vinyes, terra i homes, escoltant la natura”. La jornada la tancarà Philippe Pinoteau (Le Baratin, París), un dels pioners a França en donar a conèixer els vins naturals amb la sessiió que portarà per títol “Vins naturals, compromís i mètodes ancestrals”, acompanyat d’altres especialistes en aquest camp.

Dimecres 23 es realitzarà el taller “Suro i maridatges: el suro des de l’aperitiu a la sobretaula” i per finalitzar, a partir de les 16 h de la tarda, es disputarà la final del Concurs Millor Sommelier Català 2011.

Com a novetat dins el programa del Fòrum, cal mencionar el Concurs Millor Sommelier Català 2011, la final del qual es disputarà el dia 23 de febrer a la Sala Simfònica del Palau de Fires de Girona. La disputaran un total de 20 finalistes. Es tracta d’una prova pràctica en la que els finalistes s’enfronten a quatre proves. Un cop finalitzada la deliberació del Jurat es procedirà al lliurament de premis.

La Denominació d’Origen Empordà participa per segon any consecutiu en el Fòrum Gastronòmic de Girona. N’és patrocinador tècnic i serà present a la trobada juntament amb 14 cellers empordanesos i amb diversos tasts i propostes, per tal de donar a conèixer la qualitat dels vins d’aquesta zona. La DO Empordà comptarà amb un espai propi dins el Fòrum (a la zona denominada Mercat del Vi) dins la qual hi haurà el 14 cellers empordanesos, a més de Castell de Peralada, també present a la Fira. A l’Aula del Vi d’aquest Mercat, la DO Empordà oferirà 14 tasts, a càrrec del mateixos elaboradors. A més, ha preparat dos actes centrals, que es duran a terme a la Sala Ateneu. El primer portarà per títol Vins dolços de l’Empordà: particularitats i maridatges, i es realitzarà el diumenge 20 de febrer de 16 a 17 hores. En aquesta trobada es donarà a conèixer les característiques de la Garnatxa i el Moscatell, els vins dolços naturals més representatius de l’Empordà, reconeguts internacionalment i que transmeten el caràcter de la zona mitjançant la tradició generacional. De la mà del sommelier del restaurant el Roser 2 de l’Escala, Rafel Sabadí, els participants podran tastar els vins més representatius acompanyats d’algunes propostes dolces.El segon acte de la DO Empordà es durà a terme el mateix diumenge 20 de febrer de 19 a 20 hores. El sommelier d’El Bulli, David Seijas, acompanyarà els assistents a un tast per una selecció de vins, sota el títol genèric de Vins d’Empordà. Vins amb caràcter, cellers amb empenta.

No mancaran les sessions dedicades al suro, un producte natural, ecològic, renovable i reciclable. De la mà de l’Institut Català del Suro, Cuina de l’Empordanet i Vins i Licors Grau, es coneixeran els diversos tipus i es tastaran grans productes gastronòmics tapats amb aquest producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa