Girona tria els millors vins i caves

Fins a 200 tastadors, professionals i consumidors finals, han format part del jurat

Amb la col.laboració de l’Institut Català del Suro, el recolzament de l’Associació Catalana de Sommeliers, la Federació d’Associacions d’Hosteleria, i organitzat per l’Escola de Tastavins del Gironès amb el patrocini de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, s’ha celebrat el XVI Concurs de Vins i Caves de Catalunya Giroví’11, amb la participació de totes les denominacions d’origen catalanes.

Fins a 200 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Girona i de l’Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, el.laboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, han format part del jurat que ha tastat a cegues les mostres participants al concurs i han determinat els vins i caves guardonats en cada una de les categories (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, blanc chardonnay, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats).

Aquest any també han participat com a convidats vins dolços de muscat de Ribesaltes.

Les medalles d’or, argent i bronze, per a cada categoria, s’han otorgat respectivament als millors vins classificats a cada jurat.

La taula notarial present a la sala de tast, que donava fe de la imparcialitat amb la qual s’ha realitzat el concurs, estava formada per:
Jordi Bort, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.
Jordi Comas, president de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona.
Joaquim Caula, vice-president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona.
Francesc Jiménez, president de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya.
Xavier Albertí, vocal del Consell Regulador de la Denominació d’Orígen Empordà.
Josep Roca, sumiller del Celler de Can Roca.
Josep Maria Solé, empresari d’Hosteleria.
Guillermo Genover, empresari surer.
Agustí Ensesa, president de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.

Premis Giroví 2011

Nou comentari