Els vins de la família Torres tornen a acompanyar aquest estiu als germans Joan, Josep i Jordi Roca, del restaurant El Celler de Can Roca a la seva tercera gira gastronòmica mundial The Cooking Tour Experience">. El Grans Muralles 2004, el Milmanda 2012, i els pinot noir Marimar Estate Mas Cavalls 2013, de Califòrnia, i Escaleras de Empedrado 2012, de Miguel Torres Chile, a més del també xilè Estelado, l’únic vi espumós rosat que elabora el celler familiar.

La Gira BBVA-El Celler de Can Roca 2016 portarà la cuina del famós establiment gironí, el segon millor del món el 2016 segons la revista Restaurant">, a Londres, Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Chile, en un recorregut de més de 42.000 kilòmetres. Els vins Torres harmonitzaran les creacions gastronòmiques que l’equip d’El Celler de Can Roca, format per 40 persones, elaborarà a partir d’ingredients locals que els germans Roca van seleccionar durant els viatges de prospecció la passada primavera.

Grans Muralles neix al peu de les muralles que protegien el Monestir de Poblet de les guerres i mercenaris, a la regió de la Conca de Barberà, un vi elegant i intens amb el que la família Torres rendeix homenatge al patrimoni vitivinícola català. L’anyada 2004 incorpora al cupatge de les varietats de raïm catalanes garnatxa, carinyena, monastrell i samsó, la varietat ancestral coneguda com a garró. Aquesta va ser la primera varietat prefil·loxèrica recuperada per la família Torres, en un projecte iniciat fa més de trenta anys que li ha permès redescobrir prop de 50 varietats que s’havien deixat de cultivar. D’aquestes, només sis mostren actualment gran potencial enològic.

A la finca contigua a la de Grans Muralles, neix Milmanda, el vi blanc més emblemàtic de la família Torres, que agafa el nom del castell del segle IX que presideix la vinya. Elaborat amb raïm chardonnay, el vi envelleix 12 mesos sobre lies. L’anyada 2012 va obtenir la medalla d’or al certamen Chardonnay du Monde el 2014, entre altres reconeixements internacionals.

Marimar Estate Mas Cavalls, elaborat per Marimar Torres a Califòrnia, és el vi que se servirà a les ciutats nord-americanes de Phoenix i San Francisco, un pinot noir de Sonoma Coast influenciat per les brises fresques i les boires de l’Oceà Pacífic, que contribueixen a fer que els raïms adquireixin un major equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants.

Per als actes gastronòmics que se celebraran a Santiago de Chile, els germans Roca han triat dos vins xilens elaborats al celler de Miguel Torres a Curicó: Estelado, el vi espumós rosat fet amb la varietat més antiga del país andí, anomenada país, i Escaleras de Empedrado 2012, el primer vi xilè procedent de terrasses de pedra pissarra, elaborat amb pinot noir i considerat el projecte vitivinícola més llarg i laboriós de la història de Torres.


Nou comentari