Fastvínic és un nou espai gastronòmic barceloní que ofereix l’oportunitat de menjar entrepans elaborats amb productes catalans de proximitat i ecològics, acompanyats d’una selecció de vins autòctons representatius de totes les denominacions d’origen. Tot, en un local original i de disseny contemporani, obra d’Alfons Tost Interiorisme. La proposta té la certificació Leed (Lideratge en Disseny Energètic i Mediambiental) atorgada pel Green Building Council d’Estats Units, amb aspiració d’aconseguir la categoria Or. La cuina de Fastvínic restarà oberta ininterrompudament per oferir desdejunis, menjars, berenars, sopars i queixalades. El xef de Monvínic, Sergi de Meià, que és l’encarregat de dirigir la proposta, explica que coneix directament tots els proveïdors i que tots acompleixen els criteris ecològics i de sostenibilitat que caracteritzen aquesta proposta.

Fastvínic, al carrer de la Diputació 249, rendeix així homenatge al recurs més saborós i popular, i proposa acompanyar-ho de fresques amanides, algun plat secret i la millor fruita del temps, preparada i presentada per ser assaborida a l’instant.

Per a cada tipus d’entrepà es cerca el pa més escaient (coca de Folgueroles, viena, de cereals, de blat de moro, de pagès…) i es posen de relleu les millors matèries primeres de cada temporada a través d’entrepans com el de llom amb mostassa i mel, el de truita de Tabascan, el de pollastre de pagès rostit o el de perdiu a la vinagreta. Sense deixar de costat els tradicionals embotits catalans -amb l’excepció, això sí, del pernil ibèric de gla-.

Hi ha entrepans de preus que van des dels 3,5 fins els 11 euros i copes de vi des de 2 euros fins el màxim, ja que pensen que poden arribar a oferir vinsd’alt preu i novell com L’Ermita d’Álvaro Palacios.

“Fa uns anys hauria estat impensable un restaurant d’entrepans d’alta qualitat combinats amb vins exclusivament catalans. Hem obert un camí al que esperem que s’hi afegeixin altres propostes”, explica Sergi Ferrer-Salat, impulsor del projecte.

Fastvínic ofereix cada día 24 varietats de vins que serveixen a copes -d’entre les 12 Denominacions d’Origen catalanes-, triats per César Cánovas, l’equip de sommeliers de Monvínic, i d’acord amb la proposta gastronòmica. Els vins a copes estan distribuïts en tres màquines dispensadores d’autoservei, excepte el cava, que al ser escumós no es pot servir automàticament i s’ha de demanar a la barra. Quan el client paga la seva comanda, rep una targeta amb crèdit per al que desitgi prendre. I pels que opten per les begudes sense alcohol, tenen tot tipus de refrescs, cerveses i una gamma de sucs naturals ecològics; no faltaran tampoc el cafè i les infusions.

L’interiorisme de Fastvínic trenca l’estructura habitual d’un autoservei i dóna absolut protagonisme a la cuina, integrant-la en el disseny del menjador. La disposició de l’espai i les picades d’ullet gràfiques condueixen al client pel recorregut. Uns quants homes amb cap de coliflor, gamba, porc o polp donen la benvinguda als clients i expliquen a la seva manera com funciona l’autoservei: 1.Pensa, 2. Escull i paga, 3. Serveix-te el vi, 4. Menja i 5. Recicla. Perquè excepte les copes de vi Riedel i les safates de fusta Delica, tot el material és reciclat. En aquest sentit, l’haver donat prioritat a l’ocupació de materials biodegradables facilita en gran manera aquesta tasca. El toc final, la gràfica de Dani Buch i Judit Prat, acaba d’arrodonir el local.


Equip de Fastvinic FOTO: EUGENI PONS FASTVINIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa