Es podria pensar que tot està inventat, però no. Dia rere dia hi ha qui va més enllà de l’imaginable. Els entrepans de vi ja són una realitat. Tot va començar com un joc: 3 amigues Vilafranquines participaven personalment en diferents esdeveniments de les festes dels patrons, de música o fires de vi de la ciutat. I un dia van tenir una pensada. Van decidir que aportarien una mica més al món del vi… sense ser pròpiament vi.

Davant la falta d’una alternativa gastronòmica diferent relacionada, l’Eva Rafols, la Fina Ruiz i la Maria Fustero varen invertir cadascuna 1.000 euros en un projecte diferent, innovador. I amb aquest mínim capital van fundar la micro-empresa “entrePANSdeVI”, entès com un concepte nou de gaudir per a tots els consumidors.

“PANSdeVI” ofereix una selecció d’entrepans elaborats amb pa de vi. La seva formula és simple i senzilla: aigua, sal, llevat, farina i, evidentment, vi. Es varen fer diverses proves amb un forner de Vilafranca del Penedès i en principi a la massa mare del pa es va afegir un 10% de vi 100% xarel·lo de la DO Penedès. Però com també la denominació té varietats molt aromàtiques, com la parellada o la macabeu, es va fer un tast del cupatge de les 3. D’aquesta manera es va aconseguir que visualment el producte no canviï el seu format però organolèpticament tingui un toc especial de les varietats reines de la comarca.

Aquest cap de setmana es fa la presentació oficial al Vijazz de Vilafranca del Penedès amb 3 propostes diferents: Botifarra blanca, Fuet i Pernil de glà. El preu mitjà dels entrepans és de 4 euros i el suggeriment és fer el maridatge amb les varietats nobles de la D.O. Penedès.

La projecció és arribar a tenir una gamma de 10 propostes diferents de “entrePANSdeVI” i estar presents en totes les Festes populars de Vilafranca del Penedès i de l’Alt Penedès d’enguany.


Eva Rafols, Fina Ruiz i Maria Fustero FOTO: MARIA FUSTERO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa