Immersió prioratina

Un momernt del showroom cartoixa dEscala Dei. Foto: DOQ Priorat

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ha fet un primer balanç positiu d’Espai Priorat – II Mostra Internacional de Vins de la DOQ Priorat, que ha aplegat uns 60 experts internacionals que s’han submergit durant tres dies en els vins, el territori, el paisatge i la gastronomia de la DOQ Priorat.

Els prescriptors provinents d’una dotzena de països han tingut l’ocasió de tastar fins a 160 referències de vi diferents durant la seva visita, entre els presentats al showroom del dia 14 i els inclosos en els diferents àpats. Sens dubte un dels moments més intensos d’Espai Priorat va arribar dimarts, 14, al refetor recentment restaurat de la cartoixa d’Scala Dei, on els 36 cellers inscrits en aquesta mostra van presentar 127 referències de vins en un showroom. En la seva estada a la cartoixa els convidats van poder conèixer tres muntatges àudiovisuals sobre el territori i sobre la història de la denominació d’origen. En els àpats de benvinguda del dilluns dia 13 i també en el dinar i el sopar de la jornada de dimarts es van incloure també vins de la DOQ Priorat.

L’apartat del programa “Vi i Paisatge” va generar un total de 93 visites a vinyes i cellers en les quals hi van participar els visitants internacionals repartits en petits grups, fet que els va permetre conèixer de primera mà i en contacte directe amb els elaboradors i el seu entorn les característiques i la realitat dels vins i el seu procés de producció.

En el bloc “Vi i Gastronomia” es va oferir un primer dinar de benvinguda a l’espai Monvínic de Barcelona, i el mateix dilluns al vespre els convidats van poder assaborir un sopar presentat pel xef Matías Fernández, del restaurant Quinoa de Falset. El dinar bufet de dimarts dia 14 va ser una proposta del xef Marc Pi, mentre el sopar presentava un menú elaborat per Antoni Bru, del restaurant Celler de l’Àspic de Falset, amb les postres a càrrec del restaurant El Celler de Can Roca. Precisament, Josep Roca, sommelier d’aquest establiment distingit recentment com a millor restaurant del món, va participar durant la tarda de dimarts en el showroom de vins al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei.

Unes 80 persones han participat en l’equip organitzatiu d’Espai Priorat, entre equip coordinador, guies i traductors, personal de cuines i servei, conductors, muntadors i tècnics de suport diversos. Els convidats han ocupat durant aquests dies 11 allotjaments de la zona i s’han desplaçat amb una dotzena de minibusos per conèixer el territori de la DOQ Priorat. L’organització d’aquest singular esdeveniment ha anat a càrrec del Consell Regulador de la DOQ Priorat, amb el suport de Fòrum Gastronòmic.

Espai Priorat, que va néixer el 2011, compta amb el suport d’un programa d’internacionalització de la Unió Europea. Els visitants procedien enguany dels Estats Units d’Amèrica, Brasil, Canadà, Rússia, Índia, Corea, Xina, Japó, Noruega i Suïssa. A banda, en la cobertura de l’esdeveniment hi van assistir professionals de la Unió Europea, concretament d’Alemanya i Gran Bretanya i destacats prescriptors catalans i espanyols entre els que cal destacar periodistes de mitjans especialitzats i sommeliers de prestigiosos restaurants.

Nou comentari