VadeVi
Inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Catalunya Terra Pagesa’ a Sant Boi de Llobregat

Amb motiu del seu 35 aniversari, Unió de Pagesos presenta a Sant Boi de Llobregat l’exposició fotogràfica Catalunya Terra Pagesa, un recorregut visual per l’espai agrari català encarregat a una desena de fotògrafs. El recull d’imatges s’exposarà entre el 26 de novembre a la seu de Can Torrents, amb la voluntat d’il·lustrar la varietat immensa de produccions agrícoles, ramaderes i forestals que es concentra en aquest peti.

L’exposició (retrat, fotografia aèria, imatges de mitjà i gran format…) és un recorregut, sempre incomplert, per la fesomia de l’espai agrari rural i periurbà de Catalunya. Estructurades en sis eixos temàtics (la diversitat productiva, la pagesia, territoris ramaders, el ritme de les estacions, la collita i reptes i amenaces), “les imatges també volen denunciar la indefensió de la pagesia davant els actors de la gran distribució i d’alguns sectors de l’agroindústria, que massa sovint compren a baixos preus els productes d’agricultors i ramaders. Així mateix, d’altres imatges qüestionen un model de creixement urbanístic irracional basat en l’especulació del sòl, així com la planificació depredadora de l’espai agrari de determinades infraestructures”.

Els fotògrafs que hi han participat són Mariano Cebolla, Josep M. Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martín, Maite Monné, Josep de Moner, Montse Riera, Jordi Rull i Àngel Vilà.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al dia 12 de desembre, de 19 a 21 h de dilluns a divendres; d’11 a 14 h els dissabtes, i d’11 a 14 h i de 18 a 20 h els diumenges.


La mataró és una varietat de raïm negre, de gra cònic i compacte FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa