VadeVi
Incavi i DOQ Priorat ja tenen les mostres dels vins de Terroir al Límit atacats

Tècnics de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ja han passat pel celler Terroir al Límit de Torroja que va ser escenari d’un acte vandàlic durant la nit del passat 13 de juny. Els experts han recollit mostres dels vins per analitzar quins han estat malmesos i quins són aprofitables. Els estudis es faran a l’Estació de viticultura i enologia de Reus. Dominik Huber, un dels propietaris de l’empresa, conjuntament amb Eben Sadie i Jaume Sabaté, diu que en aquest moment no és capaç de dir quina quantitat de litres dels que hi havia a les bótes serà aprofitable, encara que en un comunicat oficial que van fer van avançar que podria ser el 25 per cent del total. “No volem avançar esdeveniments, i esperarem a saber què ens diuen les anàlisis”.

Dominik Huber comenta que no hi ha novetats sobre els possibles autors dels fets vandàlics. Els tancaments d’alguns dipòsits van ser oberts, i el vi, vessat a terra. El contingut de moltes de les bótes del celler va resultar contaminat i, per tant, malmès, per la introducció de sabó industrial. El cas està sent investigat per agents dels Mossos d’Esquadra i per les autoritats locals. Huber pensa que tot ha estat una bretolada. Això sí, a Terroir al Límit li ha fet molt mal.

Huber vol agrair el suport que ha rebut del poble de Torroja i de tota la gent de la comarca del Priorat. El 99,99999 per cent de la gent de la comarca “s’ha solidaritzat amb nosaltres, i els estem agraïts”.

Ara per ara, Terroir al Límit espera els resultats de les anàlisis del laboratori, que arribi la verema, que es descobreixin els autors i que tot retorni a la normalitat.

Jordi Aixalà, alcalde de Torroja del Priorat, ha expressat el seu parer a través d’opinions a Vadevi.cat i Nació Digital.cat: “Terroir al límit és una empresa de Torroja del Priorat i la seva col·laboració amb el poble ha estat prou significativa en els darrers anys, participant i col·laborant amb les associacions, i mantenint estretes relacions amb la resta de cellers del municipi. Com alcalde, condemnen enèrgicament l’acte vandàlic, i desitgem que mai li torni a passa a algú de Torroja o de qualsevol altre lloc del món. Els actes de covardia són aquells que no són capaços de parlar cara a cara i actuen contra els interessos de les persones d’amagat”.


Dominik Huber, un dels propietaris de l’empresa, conjuntament amb Eben Sadie i Jaume Sabaté FOTO: TERROIR AL LÍMIT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa