VadeVi
Intercanvi de coneixements enoturístics amb la Borgonya

La Via Verda de Borgonya del Sud està ubicada entre les antigues estacions de ferrocarril Foto: Derruta

L’intercanvi ha servit per aprofundir en el desenvolupament turístic al voltant de

l’enoturisme i el cicloturisme, a través de la Ruta dels Grans Vins de Borgonya, que

passa per les vinyes més prestigioses, i la Via Verda de Borgonya del Sud, ubicada entre les antigues estacions de ferrocarril.

La visita ha permès conèixer les vinyes i els cellers del Mâconnais, amb capital a Mâcon, on celleristes i emprenedors han acollit la delegació catalana amb gran entusiasme per explicar les seves pròpies vivències en la transformació i comercialització dels seus vins.

Per a ells, no ha estat un camí fàcil consolidar les petites i mitjanes empreses del territori, però l’esforç, la valentia i el treball col·laboratiu entre el sector públic i privat han estat clau per al desenvolupament dels sectors en el territori rural de la regió de Saône et Loire.

Alhora, els representants de la Terra Alta i Priorat, provinents majoritàriament del sector privat, han establert bons vincles amb les empreses que aprofiten les infraestructures de la via verda de la Borgonya. Fa més de cent anys que les empreses privades i administració pública col·laboren en el foment del turisme que, a dia d’avui, atret per la gastronomia, el paisatge i la cultura, genera un impacte econòmic molt destacable als establiments.

Les vies verdes, els camps de vinya enmig de la natura i els cellers són tres dels

recursos que comparteixen ambduess zones, tot i que a partir d’aquí, la millora en la gestió empresarial i la recerca de bones vinculacions amb altres sectors (binomi entre el turisme i l’agroalimentació) han estat imprescindibles al Macônnais per a tirar endavant noves iniciatives rendibles a llarg termini.

Cal destacar l’empenta amb què l’empresariat terraltí ha acollit aquest intercanvi de coneixements, esperant enfortir els llaços per a què la gent de la nostra comarca, emprenedora, s’arremangui per a tirar endavant projectes que ajudin a crear llocs de treball, crear riquesa i ser capaç de retindre la població jove, que sigui capaç de tindre un millor futur, més enllà del panorama de la crisi econòmica.

La iniciativa ha estat organitzada per derruta, l’agència de Desenvolupament Rural a la Terra Alta, i ha comptat amb la coordinació del grup de recerca d’anàlisi territorial i estudis turístics de la Universitat Rovira i Virgili.

Ha estat una de les accions promogudes pel Consell Consultiu de Debat Turístic a la Terra Alta i s’emmarca dins del Projecte “Treball a les 7 comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya per al 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa