VadeVi
Interior es compromet a elaborar un programa per combatre els robatoris al camp

El departament d’Interior es compromet a elaborar un programa operatiu específic per combatre els robatoris que es produeixen des de fa mesos a les explotacions agràries de Catalunya, després de la reunió mantinguda entre els representants de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos i el conseller Felip Puig, a la qual també ha assistit el director general de la Policia, Manel Prat.

El sindicat ha traslladat al conseller d’Interior el malestar del sector pels reiterats robatoris, així com la necessitat de combatre’ls per aconseguir la bona marxa de la pagesia en matèria de seguretat. Els representants d’Unió de Pagesos presents en la reunió són el coordinador nacional, Joan Caball; el territorial de Lleida, Josep Cabré; el de les comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Josep Cuscó; el de les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, i el responsable de sectors ramaders de la Comissió Permanent, Lluís Mont.

Davant la demanda reiterada d’Unió de Pagesos per incrementar la seguretat al món rural a causa de l’augment de robatoris de maquinària agrària, coure o sistemes de reg, el departament d’Interior s’ha compromès a donar continuïtat a l’actuació coordinada entre els Mossos d’Esquadra i el sindicat per millorar els protocols i la col·laboració en aquesta matèria.

Interior també ha anunciat la voluntat d’elaborar un acord marc general en el qual s’incorporarà un programa operatiu específic pel món rural amb la col·laboració del departament d’Agricultura per intensificar esforços i aconseguir més mesures de protecció i control per a la pagesia.

Interior es compromet a aportar més informació sobre com es poden prevenir els robatoris i com s’ha d’actuar davant d’un delicte; incrementar les patrulles policials al territori, augmentar la col·laboració amb els policies locals i altres cossos de seguretat en les franges limítrofes de cada província, incrementar la coordinació amb els agents rurals perquè reforcin la supervisió i el control del territori, augmentar els controls dels accessos i dels moviments en general, i dotar aquestes zones de més presència policial en les èpoques de recollida de determinats sectors.

El departament d’Interior també ha expressat que, ja que els problemes que es donen en matèria de seguretat són diferents en cada comarca, les mesures per millorar la col·laboració entre la pagesia i la policia serà diferent en cada cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa